Hozzávalók: Pizza
tészta:< 35 dkg liszt, 1 dl tej,
1/4 kocka friss élesztő, 1-1 csapott kávéskanál só és cukor, 1 kávéskanál
olaj. A szövéshez: 7 db roppanós virsli Lekenéshez: 1 tojás
|
|
Elkészítés: A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen duplájára
kelesztjük. Ezután kinyújtjuk kb. 25x35 cm-es lappá, majd óvatosan átemeljük
egy sütőpapírral bélelt tepsire. Pizza vágó körkéssel, hosszanti irányban végig
vágjuk a tésztát, de végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket. Ezután a
hosszában félbe vágott virsliket, beszövögetjük a tészta csíkok közé. Felvert
tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben, 180 C-on pirosra sütjük a
"lábtörlőt".
Mikor
megsült, kicsit hűlni hagyjuk, majd különböző mártásokkal, friss kerti
zöldségekkel,salátákkal tálaljuk.
|