Kedd
2024 Április 16
2:36 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Június 2011  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 6:00 PM
    Kocsonya
    Hozzávalók:
    1,5 kg kocsonyahús(köröm,bőrke,füle,farka)
    kis fej vöröshagyma,
    3-5 gerezd fokhagyma,
    csípős paprika (el is hagyható)
    só,szemes bors ízlés szerint
    Díszítésnek:
    piros fűszerpaprika,esetleg citromkarika



    Elkészítés:
    A kocsonyahúst jól megtisztítjuk és mossuk.Hideg vízben feltesszük főni,az első levét leöntjük, és új vízben felkészítjük főzni.Ha ismét felforr,hozzáadjuk az ízesítőszereket és a fűszereket.Kis lángon -hogy ne zubogjon-, lassan készre főzzük.A megfőtt húsokból a nagyobb csontokat kivesszük és a mélytányérokba egyenlően szétosztjuk.
    A levet lezsírozva rászűrjük a húsokra, és hideg helyre tesszük dermedni.Tetejét ízlés szerint megszórhatjuk pirospaprikával, őrölt borssal,vagy kevés citromlét csepegtethetünk rá, illetve citromkarikával, díszíthetjük.
    Kanállal kiveszünk egy kevés lét, és ha ujjunkat belemártva "ragacsos", akkor biztos, hogy zselatin használata nélkül is meg fog dermedni.

    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1356 | Hozzáadta:: Unicita | Címkék (kulcsszavak): lezsíroz, láng, bőrke, hideg, köröm, füle, kanál, kocsonya, ragacsos, farka | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024