Hozzávalók: 1,5 kg kocsonyahús(köröm,bőrke,füle,farka) kis fej vöröshagyma,
3-5 gerezd fokhagyma, csípős paprika (el is hagyható) só,szemes bors ízlés szerint Díszítésnek: piros fűszerpaprika,esetleg citromkarika
|
|
Elkészítés:
A kocsonyahúst jól megtisztítjuk és mossuk.Hideg vízben feltesszük
főni,az első levét leöntjük, és új vízben felkészítjük főzni.Ha ismét
felforr,hozzáadjuk az ízesítőszereket és a fűszereket.Kis lángon -hogy
ne zubogjon-, lassan készre főzzük.A megfőtt húsokból a nagyobb
csontokat kivesszük és a mélytányérokba egyenlően szétosztjuk.
A levet lezsírozva rászűrjük a húsokra, és hideg helyre tesszük
dermedni.Tetejét ízlés szerint megszórhatjuk
pirospaprikával, őrölt borssal,vagy kevés citromlét csepegtethetünk
rá, illetve citromkarikával, díszíthetjük.
Kanállal kiveszünk egy kevés lét, és ha ujjunkat belemártva
"ragacsos", akkor biztos, hogy zselatin használata nélkül is meg fog
dermedni.
|