Péntek
2024 Május 03
0:32 AM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Május 2024  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • « 1 2 ... 12 13 14 15 16 »
    Hozzávalók:
    50 dkg marhaszegy
    10 dkg füstölt sonka
    2 vöröshagyma
    3 cikk fokhagyma
    1 sárgarépa
    1 petrezselyemgyökér
    1 dl savanyú káposzta-lé
    1 ek. főzővaj
    2 dl tejföl
    3 babérlevél
    8 szem fekete bors
    50 dkg savanyú káposzta

     

    ... Tovább »

    Kategória: Orosz konyha | Megtekintések száma: 1327 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Április 27 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók 6 személyre:
    25 dkg búzadara vagy köles
    2 dl víz
    4 közepes nagyságú hagyma
    4 evőkanál finomra vágott petrezselyem
    1/2 kg kígyóuborka
    3 evőkanál finomra vágott menta
    2 dl olívaolaj
    3 evőkanál citromlé

    frissen őrölt feketebors
    6 érett paradicsom
    2 közepes nagyságú hagyma
    1/2 kígyóuborka
    12 dkg fekete olajbogyó
    1 zöldpaprika
    4 evőkanál borecet
    néhány salátalevél


    A vizet felforr ... Tovább »

    Kategória: Arab konyha | Megtekintések száma: 1595 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Április 27 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók 4 főre :
    2 kisebb, zsenge padlizsán
    3 uborka nagyságú, zsenge cukkini
    1 húsos zöldpaprika
    5-6 közepes paradicsom
    2 közepes fej hagyma
    2 gerezd fokhagyma
    8-10 friss bazsalikomlevél
    2 ek olaj
    3 dkg reszelt sajt
    10 dkg sós juhsajt (feta is jó)

    bors


    A hámozatlan, megmosott padlizsánt 1 cm vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, fél órát állni hagyjuk, majd lecsepegtetjük, leöblítjük.
    A szintén hámozatlan cukkinit is megmossuk, felszeleteljük.
    A kicsumázott paprikát csík ... Tovább »
    Kategória: Bolgár konyha | Megtekintések száma: 1209 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Április 27 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    1 kg pörkölthús (báránylapocka)
    2 paradicsom (apróra vágva)
    2 ek paradicsompüré
    2 fej hagyma
    2 ek vaj
    1 liter húsleves
    1/4 tk őrölt feketebors
    1 tk fűszerpaprika
    Isot paprika (a csilihez hasonló török törött paprikadarabok)

    1 ek ecet


    A húst egy fazékba tesszük és közepes lángra főzni kezdjük. A fazekat addig rázogatjuk, míg a húsok körben meg nem pirultak és a leve el nem fő ... Tovább »

    Kategória: Török konyha | Megtekintések száma: 1164 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Április 27 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    50 dkg túró
    10 dkg búzadara
    3-4 tojás
    3 dkg liszt
    2 dkg margarin

    3-5 dkg vaj v. margarin
    zsemlemorzsa

    A túrót áttörjük vagy ledaráljuk. Összekeverjük a búzadarával, és fél órát állni hagyjuk. A 2 dkg margarint kikeverjük, egyenként beleadjuk a tojássárgájákat, belekeverjük a túrót, és egynemű masszává keverjük. A fehérjéket habbá verjük, óvatosan a túrós masszához keverjük. Nagyobb fazékban sóval vizet forralunk, először egy gombócot formálunk a masszából, próbaképpen kifőzzük, ha túl lágy a tészta, 2-3 kanál lisztet keverünk még hozz ... Tovább »
    Kategória: Lengyel konyha | Megtekintések száma: 1275 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Április 26 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    1 füstölt csülök
    tarkabab
    4 fej hagyma (attól függ, mekkora a csülök, ha nagy, sok hagyma kell bele)
    3 szál sárgarépa
    1 kisebb fej zeller
    2 gerezd fokhagyma
    babérlevél
    paradicsom(lé v. püré)
    só, bors, vegeta, pirospaprika
    liszt, 1 egész tojás (a csipetkéhez)
    petrezselyem
    (tejföl tálaláshoz)

     

    A babot előző este beáztatj ... Tovább »

    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1563 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Április 25 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók (kb 8 adagra):
    A paprikás csirkéhez: 
    700 g csirkemell filé
    kb 1.51.5 fej vöröshagyma
    600-700ml víz
    3 teáskanál pirospaprika 

    őrölt fekete bors
     (paprika, paradicsom)
    A habaráshoz: 
    175 ml tejföl[r]
     50 g liszt
    A befejezéshez: 
    8 db palacsinta

     

    A csirkemellfilét megmossuk, apró kockákra vagdaljuk, majd félretesszük. A vöröshagymát is apróra vágju ... Tovább »

    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1675 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Április 25 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    15 deka füstölt szalonna
    1 nagy fej vöröshagyma
    1/4 kiló laskatészta
    fél kiló burgonya
    30 deka csabai kolbász


    15 deka füstölt szalonnát vágjunk apróra és reszeljünk rá egy nagy fej vöröshagymát. Pároljuk üvegesre, tegyünk hozzá negyed kiló négytojásos száraz laskatésztát. Addig pirítsuk, amíg a tészta gyengén rózsaszínű lesz. 
    Fél kiló burgonyát hámozzunk meg, nyersen vágjuk kockára, s helyezzük a bog ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1547 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Április 25 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    60 dkg csirkemellfilé
    3 tojásfehérje

    őrölt bors
    5 ek étkezési keményítő
    olaj a sütéshez
    A mártáshoz:
    2 dl ketchup
    0,5 dl balzsamecet
    0,5 dl méz
    3 ek szójaszósz
    1 mk friss reszelt gyömbér
    1 gerezd fokhagyma
    1 kicsi vöröshagyma vagy póréhagyma


    A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őröltborssal ízesítjü ... Tovább »
    Kategória: Kínai konyha | Megtekintések száma: 1361 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Április 23 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    2db csirkecomb 
    2 fej vöröshagyma
    gyömbér
    2 gerezd fokhagyma
    25 dkg fejes káposzta
    2 sárgarépa
    egy kevés borsó
    2 ek szójaszósz
    1 kk "erőspista", vagy chili
    1 tk ecet
    fehérbors



    A csirkecombot kicsontozzuk, apró darabokra vágjuk.
    A wokot kevés olajjal felforrósítjuk, és belerakjuk a csirkét.
    Amikor a hús szépen kifehéredett, és egy kicsit kezd pirulni, egy tányé ... Tovább »
    Kategória: Kínai konyha | Megtekintések száma: 1837 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Április 23 | Hozzászólások (0)

    Copyright MyCorp © 2024