Gasztrokalóz
Naptár | « Május 2024 » | H | K | Sze | Cs | P | Szo | V | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
|
Statisztika |
Online összesen: 1 Vendégek: 1 Felhasználók: 0 |
|
« 1 2 ... 12 13 14 15 16 »
Hozzávalók:
50 dkg marhaszegy
10 dkg füstölt sonka
2 vöröshagyma
3 cikk fokhagyma
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 dl savanyú káposzta-lé
1 ek. főzővaj
2 dl tejföl
3 babérlevél
8 szem fekete bors
50 dkg savanyú káposzta
só |
|
...
Tovább »
Kategória: Orosz konyha |
Megtekintések száma: 1327 |
Hozzáadta:: Unicita |
Dátum: 2011 Április 27
|
|
Hozzávalók 6 személyre:
25 dkg búzadara vagy köles
2 dl víz
4 közepes nagyságú hagyma
4 evőkanál finomra vágott petrezselyem
1/2 kg kígyóuborka
3 evőkanál finomra vágott menta
2 dl olívaolaj
3 evőkanál citromlé
só
frissen őrölt feketebors
6 érett paradicsom
2 közepes nagyságú hagyma
1/2 kígyóuborka
12 dkg fekete olajbogyó
1 zöldpaprika
4 evőkanál borecet
néhány salátalevél |
|
A vizet felforr
...
Tovább »
Kategória: Arab konyha |
Megtekintések száma: 1595 |
Hozzáadta:: hardapa |
Dátum: 2011 Április 27
|
|
Hozzávalók 4 főre : 2 kisebb, zsenge padlizsán 3 uborka nagyságú, zsenge cukkini 1 húsos zöldpaprika 5-6 közepes paradicsom 2 közepes fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 8-10 friss bazsalikomlevél 2 ek olaj 3 dkg reszelt sajt 10 dkg sós juhsajt (feta is jó) só bors
| | A hámozatlan, megmosott padlizsánt 1 cm vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, fél órát állni hagyjuk, majd lecsepegtetjük, leöblítjük. A szintén hámozatlan cukkinit is megmossuk, felszeleteljük. A kicsumázott paprikát csík
...
Tovább »
Kategória: Bolgár konyha |
Megtekintések száma: 1209 |
Hozzáadta:: hardapa |
Dátum: 2011 Április 27
|
|
Hozzávalók:
1 kg pörkölthús (báránylapocka)
2 paradicsom (apróra vágva)
2 ek paradicsompüré
2 fej hagyma
2 ek vaj
1 liter húsleves
1/4 tk őrölt feketebors
1 tk fűszerpaprika
Isot paprika (a csilihez hasonló török törött paprikadarabok)
só
1 ek ecet |
|
A húst egy fazékba tesszük és közepes lángra főzni kezdjük. A fazekat addig rázogatjuk, míg a húsok körben meg nem pirultak és a leve el nem fő
...
Tovább »
Kategória: Török konyha |
Megtekintések száma: 1164 |
Hozzáadta:: hardapa |
Dátum: 2011 Április 27
|
|
Hozzávalók: 50 dkg túró 10 dkg búzadara 3-4 tojás 3 dkg liszt 2 dkg margarin só 3-5 dkg vaj v. margarin zsemlemorzsa |
| A túrót áttörjük vagy ledaráljuk. Összekeverjük a búzadarával, és fél órát állni hagyjuk. A 2 dkg margarint kikeverjük, egyenként beleadjuk a tojássárgájákat, belekeverjük a túrót, és egynemű masszává keverjük. A fehérjéket habbá verjük, óvatosan a túrós masszához keverjük. Nagyobb fazékban sóval vizet forralunk, először egy gombócot formálunk a masszából, próbaképpen kifőzzük, ha túl lágy a tészta, 2-3 kanál lisztet keverünk még hozz
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 1 füstölt csülök tarkabab 4 fej hagyma (attól függ, mekkora a csülök, ha nagy, sok hagyma kell bele) 3 szál sárgarépa 1 kisebb fej zeller 2 gerezd fokhagyma babérlevél paradicsom(lé v. püré) só, bors, vegeta, pirospaprika liszt, 1 egész tojás (a csipetkéhez) petrezselyem (tejföl tálaláshoz)
| | A babot előző este beáztatj
...
Tovább »
Kategória: Magyar konyha |
Megtekintések száma: 1563 |
Hozzáadta:: Unicita |
Dátum: 2011 Április 25
|
|
Hozzávalók (kb 8 adagra): A paprikás csirkéhez: 700 g csirkemell filé kb 1.51.5 fej vöröshagyma 600-700ml víz 3 teáskanál pirospaprika só őrölt fekete bors (paprika, paradicsom) A habaráshoz: 175 ml tejföl[r] 50 g liszt A befejezéshez: 8 db palacsinta
| | A csirkemellfilét megmossuk, apró kockákra vagdaljuk, majd félretesszük. A vöröshagymát is apróra vágju
...
Tovább »
Kategória: Magyar konyha |
Megtekintések száma: 1675 |
Hozzáadta:: Unicita |
Dátum: 2011 Április 25
|
|
Hozzávalók: 15 deka füstölt szalonna 1 nagy fej vöröshagyma 1/4 kiló laskatészta fél kiló burgonya 30 deka csabai kolbász só
| | 15 deka füstölt szalonnát vágjunk apróra és reszeljünk rá egy nagy fej vöröshagymát. Pároljuk üvegesre, tegyünk hozzá negyed kiló négytojásos száraz laskatésztát. Addig pirítsuk, amíg a tészta gyengén rózsaszínű lesz. Fél kiló burgonyát hámozzunk meg, nyersen vágjuk kockára, s helyezzük a bog
...
Tovább »
Kategória: Magyar konyha |
Megtekintések száma: 1547 |
Hozzáadta:: Unicita |
Dátum: 2011 Április 25
|
|
Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé 3 tojásfehérje só őrölt bors 5 ek étkezési keményítő olaj a sütéshez A mártáshoz: 2 dl ketchup 0,5 dl balzsamecet 0,5 dl méz 3 ek szójaszósz 1 mk friss reszelt gyömbér 1 gerezd fokhagyma 1 kicsi vöröshagyma vagy póréhagyma só
| | A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őröltborssal ízesítjü
...
Tovább »
Kategória: Kínai konyha |
Megtekintések száma: 1361 |
Hozzáadta:: hardapa |
Dátum: 2011 Április 23
|
|
Hozzávalók: 2db csirkecomb 2 fej vöröshagyma gyömbér 2 gerezd fokhagyma 25 dkg fejes káposzta 2 sárgarépa egy kevés borsó 2 ek szójaszósz 1 kk "erőspista", vagy chili 1 tk ecet fehérbors só
| |
A csirkecombot kicsontozzuk, apró darabokra vágjuk. A wokot kevés olajjal felforrósítjuk, és belerakjuk a csirkét. Amikor a hús szépen kifehéredett, és egy kicsit kezd pirulni, egy tányé
...
Tovább »
Kategória: Kínai konyha |
Megtekintések száma: 1837 |
Hozzáadta:: hardapa |
Dátum: 2011 Április 23
|
|
|