Hozzávalók 4 főre : 2 kisebb, zsenge padlizsán 3 uborka nagyságú, zsenge cukkini 1 húsos zöldpaprika 5-6 közepes paradicsom 2 közepes fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 8-10 friss bazsalikomlevél 2 ek olaj 3 dkg reszelt sajt 10 dkg sós juhsajt (feta is jó) só bors
| |
A hámozatlan, megmosott padlizsánt 1 cm vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, fél órát állni hagyjuk, majd lecsepegtetjük, leöblítjük. A szintén hámozatlan cukkinit is megmossuk, felszeleteljük. A kicsumázott paprikát csíkokra, a paradicsomot cikkekre vágjuk. A megtisztított hagymát, a fokhagymát és a bazsalikomot felaprózzuk. Minden zöldséget lazán összekeverünk és egy kiolajozott, nagy jénaiba rétegezzük a juhsajttal, így puhítjuk mikróban kb. 15 percig. Ha megpuhultak a zöldségek, áttesszük a jénait a kb 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 20 percig tovább sütjük. Pár perccel a kivétel előtt ráreszeljük a másik sajtot (pl. trappistát).
|