Gasztrokalóz
Naptár | « Május 2024 » | H | K | Sze | Cs | P | Szo | V | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
|
Statisztika |
Online összesen: 1 Vendégek: 1 Felhasználók: 0 |
|
« 1 2 ... 10 11 12 13 14 15 16 »
Hozzávalók: 50 dkg burgonya 40 dkg vöröshagyma 1,5 l zöldség alaplé 1 doboz vörös vesebab fokhagyma 3-4 maréknyi caldo, vagy karalábélevél só őrölt fahéj oliva olaj
|
| A hagymát üvegesre pároljuk és hozzáöntjük az alaplét. Beletesszük a burgonyát és amikor megfőtt, egy botmixerrel pépesre turmixoljuk. Ezután beletesszük a többi hozzávalót és készre főzzük. A portugálok szeretnek egy-egy karika kolbászt is beletenni a tányérba. Caldo: csak Portugáliában honos káposztafé
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 80 dkg fekete bab 1 fej hagyma 4 gerezd fokhagyma 1 csípős paprika 50 dkg sertéslapocka 50 dkg sertésoldalas 1 kg marhahús 50 dkg füstölt sertéscsülök 1 kg parasztkolbász 50 dkg cserkészkolbász 7 db narancs 2 evőkanál olaj 4 babérlevél. |
| A babot előző este beáztatjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A csípős paprikát megmossuk, húsát vékony csíkokra vágjuk. A húsokat megmossuk, és két cm-es darabokra aprítjuk. A kolbászokat szintén két cm-es darabokra vágjuk. A
...
Tovább »
|
Hozzávalók: » 2 csésze bébirépa » 1 vöröshagyma » 1 zöld kaliforniai paprika » 1 piros kaliforniai paprika » 2 gerezd fokhagyma » 1 ek. fűszersó » 1,3-1,8 kg csontos sertésborda » 1 doboz (40 dkg) paradicsomkonzerv » 2 ek. víz » 1 ek. kukoricakeményítő » frissen főtt rizs
|
| Dolgozzuk össze egy edényben a répát, az összevágott hagymát, a felkockázott paprikákat, a zúzott fokhagymát és a fűszersót. A csontok mentén felvágott és fűszersóval meghintet húst is tegyük az edénybe. A paradicsomot a lev&eacu
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 75 dkg gesztenye 2 dl tej 1 szikkadt zsemle 10 dkg vaj 30 dkg sertéshús 2 tojás 1/2 teáskanál bors 1 teáskanál majoránna 1 konyhakész 3 kg-os pulyka 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió 10 dkg vékony bacon szalonna 50 dkg aszalt szilva 3 dl vörösbor 3 ek. cukor 3 szegfűszeg 1 vöröshagyma 25 dkg csiperkegomba 25 dkg rizs 2 ek. paradicsompüré 2 ek. liszt
|
|
A gesztenyét bevagdossuk, majd megsütjük, hogy a héja felrepedjen. Ekkor meghámozzuk, majd a megtisztított geszteny&eacut
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 60 dkg marhalábszár 1 nagy fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 4 evőkanál olaj 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika 2 paradicsom 1 paprika 2 dl vörösbor 1 mokkáskanál majoránna
|
| A húst megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, és falatnyi kockákra aprítjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, összevágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a hagymát. Levesszük a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát. Hozzáadjuk a húst, visszatesszük a tűzre, és kissé megpirítjuk. A paradicsomot és a paprikát leöblítjük, összevágjuk, és a húshoz adj
...
Tovább »
|
Hozzávalók 4-6 személyre: 1 kg darált sertéshús 3 db szikkadt zsemle tej 3 tojás 1 kisebb vöröshagyma zsír bors só zsemlemorzsa fokhagyma pirospaprika
|
| A hagymát vágd kis kockákra, s fonnyaszd meg 5 dkg zsíron. A zsemléket áztasd tejbe, majd jól nyomkodd ki, végül az elhabart tojásokkal, valamint a hagymával együtt add a húshoz. Sózd, borsozd (esetleg ízesítsd még zúzott fokhagymával, vágott petrezselyemmel, vagy őrölt pirospaprikával). A masszát jól dolgozd össze, formálj belőle pogácsákat, s azokat forgasd finomra szitált zsemlemorzsáb
...
Tovább »
|
Hozzávalók:
8 szelet kicsontozott borda, vagy comb (lehet pulyka apróhús is)
75dkg burgonya
0,5 kg zsírszalonna
só, törött bors, majoranna
fokhagyma ízlés szerint
1 húsleveskocka
1 kávéskanál pirospaprika |
|
A zsírszalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük. A tepertőt kivesszük. A húst laskára vágjuk és a forró zsírban barnára pirítjuk. A szép sötét már a színe, megsózzuk, megborsozzuk és gazdagon meghintjük majorannával és beletesszük az áttört fokhagymát. Néhány kanál fo
...
Tovább »
Kategória: Magyar konyha |
Megtekintések száma: 13753 |
Hozzáadta:: hardapa |
Dátum: 2011 Május 21
|
|
Hozzávalók (4 személyre): 1 kg kelkáposzta 25 dkg burgonya 4 dkg zsír 4 dkg liszt 2 gerezd fokhagyma 1 kis fej vöröshagyma köménymag pirospaprika (majoránna) törött bors só
|
| A megmosott kelkáposztának vágd ki a torzsáját, s a leveleit szeld ujjnyi széles csíkokra. Tegyél fel annyi vizet forrni, amennyi majd ellepi a káposztát. Adj hozzá egy kis sót és egy kávéskanálnyi köménymagot. Ha a víz már forr, dobd bele a káposztát, s a tüzet visszavéve lassan főzd. Amikor f
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 2 csülök 1,5 kg krumpli 4 fej hagyma só fokhagyma őrölt bors majoranna
|
| A krumplit meghámozzuk, megmossuk, hasábokra vágjuk, és egy tepsibe tesszük. A hagymát először félbe vágjuk, majd felkarikázzuk, a felét rászórjuk a krumplira, és megsózzuk. A csülköt besózzuk, bedörzsöljük a borssal és az összezúzott fokhagymával, majd a krumplira fektetjük. Az egészet megszórjuk majorannával, majd a maradék hagymakarikát a csülökre szórjuk. Aláöntünk egy nagy pohár vizet,
...
Tovább »
|
Hozzávalók: darált hús (csirke, pulyka, sertés, amelyik szimpatikus) (nagyjából fejenként 10 dkg) sűrített paradicsom hagyma (2 kisebb fej) olaj piros paprika, darált paprika só, bazsalikom, majoránna, kakukkfű, oregano tészta (nagyjából fejenként 10 dkg) reszelt sajt (az olaszok parmezánt használnak)
|
|
Az olajat felhevítjük, beletesszük az apróra vágott hagymát és megdinszteljük. Rászórunk kevés piros paprikát, majd belerakjuk a darált húst. Az egészet megpárol
...
Tovább »
Kategória: Olasz konyha |
Megtekintések száma: 2371 |
Hozzáadta:: hardapa |
Dátum: 2011 Május 08
|
|
|