Péntek
2024 Május 17
8:12 AM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Május 2024  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • « 1 2 ... 10 11 12 13 14 15 16 »
    Hozzávalók:
    50 dkg burgonya
    40 dkg vöröshagyma
    1,5 l zöldség alaplé
    1 doboz vörös vesebab
    fokhagyma
    3-4 maréknyi caldo, vagy karalábélevél

    őrölt fahéj
    oliva olaj



    A hagymát üvegesre pároljuk és hozzáöntjük az alaplét. Beletesszük a burgonyát és amikor megfőtt, egy botmixerrel pépesre turmixoljuk. Ezután beletesszük a többi hozzávalót és készre főzzük. A portugálok szeretnek egy-egy karika kolbászt is beletenni a tányérba.
    Caldo: csak Portugáliában honos káposztafé ... Tovább »
    Kategória: Portugál konyha | Megtekintések száma: 1321 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Május 26 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    80 dkg fekete bab
    1 fej hagyma
    4 gerezd fokhagyma
    1 csípős paprika
    50 dkg sertéslapocka
    50 dkg sertésoldalas
    1 kg marhahús
    50 dkg füstölt sertéscsülök
    1 kg parasztkolbász
    50 dkg cserkészkolbász
    7 db narancs
    2 evőkanál olaj
    4 babérlevél.

    A babot előző este beáztatjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A csípős paprikát megmossuk, húsát vékony csíkokra vágjuk. A húsokat megmossuk, és két cm-es darabokra aprítjuk. A kolbászokat szintén két cm-es darabokra vágjuk. A ... Tovább »
    Kategória: Brazil konyha | Megtekintések száma: 1365 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Május 24 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    » 2 csésze bébirépa
    » 1 vöröshagyma
    » 1 zöld kaliforniai paprika
    » 1 piros kaliforniai paprika
    » 2 gerezd fokhagyma
    » 1 ek. fűszersó
    » 1,3-1,8 kg csontos sertésborda
    » 1 doboz (40 dkg) paradicsomkonzerv
    » 2 ek. víz
    » 1 ek. kukoricakeményítő
    » frissen főtt rizs



    Dolgozzuk össze egy edényben a répát, az összevágott hagymát, a felkockázott paprikákat, a zúzott fokhagymát és a fűszersót. A csontok mentén felvágott és fűszersóval meghintet húst is tegyük az edénybe. A paradicsomot a lev&eacu ... Tovább »
    Kategória: Amerikai (USA) konyha | Megtekintések száma: 1191 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Május 24 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    75 dkg gesztenye
    2 dl tej
    1 szikkadt zsemle
    10 dkg vaj
    30 dkg sertéshús
    2 tojás
    1/2 teáskanál bors
    1 teáskanál majoránna
    1 konyhakész 3 kg-os pulyka
    1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
    10 dkg vékony bacon szalonna
    50 dkg aszalt szilva
    3 dl vörösbor
    3 ek. cukor
    3 szegfűszeg
    1 vöröshagyma
    25 dkg csiperkegomba
    25 dkg rizs
    2 ek. paradicsompüré
    2 ek. liszt



    A gesztenyét bevagdossuk, majd megsütjük, hogy a héja felrepedjen. Ekkor meghámozzuk, majd a megtisztított geszteny&eacut ... Tovább »
    Kategória: Amerikai (USA) konyha | Megtekintések száma: 1342 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Május 24 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    60 dkg marhalábszár
    1 nagy fej hagyma
    1 gerezd fokhagyma
    4 evőkanál olaj
    1 evőkanál édes-nemes pirospaprika
    2 paradicsom
    1 paprika
    2 dl vörösbor
    1 mokkáskanál majoránna



    A húst megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, és falatnyi kockákra aprítjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, összevágjuk. 
    Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a hagymát. Levesszük a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát. Hozzáadjuk a húst, visszatesszük a tűzre, és kissé megpirítjuk. 
    A paradicsomot és a paprikát leöblítjük, összevágjuk, és a húshoz adj ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1921 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Május 24 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók 4-6 személyre:
    1 kg darált sertéshús
    3 db szikkadt zsemle
    tej
    3 tojás
    1 kisebb vöröshagyma
    zsír
    bors

    zsemlemorzsa
    fokhagyma
    pirospaprika  



    A hagymát vágd kis kockákra, s fonnyaszd meg 5 dkg zsíron. A zsemléket áztasd tejbe, majd jól nyomkodd ki, végül az elhabart tojásokkal, valamint a hagymával együtt add a húshoz. Sózd, borsozd (esetleg ízesítsd még zúzott fokhagymával, vágott petrezselyemmel, vagy őrölt pirospaprikával). A masszát jól dolgozd össze, formálj belőle pogácsákat, s azokat forgasd finomra szitált zsemlemorzsáb ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1048 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Május 21 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    8 szelet kicsontozott borda, vagy comb (lehet pulyka apróhús is)
    75dkg burgonya
    0,5 kg zsírszalonna
    só, törött bors, majoranna
    fokhagyma ízlés szerint
    1 húsleveskocka
    1 kávéskanál pirospaprika 


    A zsírszalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük. A tepertőt kivesszük. A húst laskára vágjuk és a forró zsírban barnára pirítjuk. A szép sötét már a színe, megsózzuk, megborsozzuk és gazdagon meghintjük majorannával és beletesszük az áttört fokhagymát. Néhány kanál fo ... Tovább »

    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 13753 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Május 21 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók (4 személyre):
    1 kg kelkáposzta
    25 dkg burgonya
    4 dkg zsír
    4 dkg liszt
    2 gerezd fokhagyma
    1 kis fej vöröshagyma
    köménymag
    pirospaprika
    (majoránna)
    törött bors




    A megmosott kelkáposztának vágd ki a torzsáját, s a leveleit szeld ujjnyi széles csíkokra. Tegyél fel annyi vizet forrni, amennyi majd ellepi a káposztát. Adj hozzá egy kis sót és egy kávéskanálnyi köménymagot. Ha a víz már forr, dobd bele a káposztát, s a tüzet visszavéve lassan főzd. Amikor f ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 2182 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Május 21 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    2 csülök
    1,5 kg krumpli
    4 fej hagyma

    fokhagyma
    őrölt bors
    majoranna



    A krumplit meghámozzuk, megmossuk, hasábokra vágjuk, és egy tepsibe tesszük. A hagymát először félbe vágjuk, majd felkarikázzuk, a felét rászórjuk a krumplira, és megsózzuk. A csülköt besózzuk, bedörzsöljük a borssal és az összezúzott fokhagymával, majd a krumplira fektetjük. Az egészet megszórjuk majorannával, majd a maradék hagymakarikát a csülökre szórjuk. Aláöntünk egy nagy pohár vizet, ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1168 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Május 15 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    darált hús (csirke, pulyka, sertés, amelyik szimpatikus) (nagyjából fejenként 10 dkg)
    sűrített paradicsom
    hagyma (2 kisebb fej)
    olaj
    piros paprika, darált paprika
    só, bazsalikom, majoránna, kakukkfű, oregano
    tészta (nagyjából fejenként 10 dkg)
    reszelt sajt (az olaszok parmezánt használnak)



    Az olajat felhevítjük, beletesszük az apróra vágott hagymát és megdinszteljük. Rászórunk kevés piros paprikát, majd belerakjuk a darált húst. Az egészet megpárol ... Tovább »
    Kategória: Olasz konyha | Megtekintések száma: 2371 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Május 08 | Hozzászólások (0)

    Copyright MyCorp © 2024