Hozzávalók: 2db csirkecomb 2 fej vöröshagyma gyömbér 2 gerezd fokhagyma 25 dkg fejes káposzta 2 sárgarépa egy kevés borsó 2 ek szójaszósz 1 kk "erőspista", vagy chili 1 tk ecet fehérbors só
| |
A csirkecombot kicsontozzuk, apró darabokra vágjuk. A wokot kevés olajjal felforrósítjuk, és belerakjuk a csirkét. Amikor a hús szépen kifehéredett, és egy kicsit kezd pirulni, egy tányérra kiszedjük. A wokba ezután a vöröshagyma kerül. Ha a hagyma üveges lesz, megszórjuk a gyömbérrel, és belerakjuk a fokhagymát is. A következő a fejeskáposzta, majd a répa. Ezt a kettőt egyszerre berakhatjuk, ha közel azonos méretűre vágtuk. Legvégén a marék zöldborsót (konzerves). Ezt követően visszarakjuk a húst, és fűszerezünk: 2 ek szójaszósz, 1kk erős paprika, ecet, ízlés szerint só, fehérbors. 5 percig hagyjuk összefőni az ízeket. Rizzsel tálaljuk.
|