Szerda
2024 Május 01
11:09 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Április 2011  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 10:09 AM
    Szecsuáni csirke
    Hozzávalók:
    2db csirkecomb 
    2 fej vöröshagyma
    gyömbér
    2 gerezd fokhagyma
    25 dkg fejes káposzta
    2 sárgarépa
    egy kevés borsó
    2 ek szójaszósz
    1 kk "erőspista", vagy chili
    1 tk ecet
    fehérbors



    A csirkecombot kicsontozzuk, apró darabokra vágjuk.
    A wokot kevés olajjal felforrósítjuk, és belerakjuk a csirkét.
    Amikor a hús szépen kifehéredett, és egy kicsit kezd pirulni, egy tányérra kiszedjük.
    A wokba ezután a vöröshagyma kerül. Ha a hagyma üveges lesz, megszórjuk a gyömbérrel, és belerakjuk a fokhagymát is.
    A következő a fejeskáposzta, majd a répa. Ezt a kettőt egyszerre berakhatjuk, ha közel azonos méretűre vágtuk. Legvégén a marék zöldborsót (konzerves).
    Ezt követően visszarakjuk a húst, és fűszerezünk: 2 ek szójaszósz, 1kk erős paprika, ecet, ízlés szerint só, fehérbors. 
    5 percig hagyjuk összefőni az ízeket.
    Rizzsel tálaljuk.
    Kategória: Kínai konyha | Megtekintések száma: 1837 | Hozzáadta:: hardapa | Címkék (kulcsszavak): kínai, kaja, csirke, erős, szecsuáni, étel | Helyezés: 5.0/1
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024