Péntek
2024 Április 19
7:42 AM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Április 2011  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 0:33 AM
    Fazekas kebab
    Hozzávalók:
    1 kg pörkölthús (báránylapocka)
    2 paradicsom (apróra vágva)
    2 ek paradicsompüré
    2 fej hagyma
    2 ek vaj
    1 liter húsleves
    1/4 tk őrölt feketebors
    1 tk fűszerpaprika
    Isot paprika (a csilihez hasonló török törött paprikadarabok)

    1 ek ecet


    A húst egy fazékba tesszük és közepes lángra főzni kezdjük. A fazekat addig rázogatjuk, míg a húsok körben meg nem pirultak és a leve el nem főtt. Ezután hozzáadjuk a vajat és a hagymát, 3-4 percig keverhetve sütögetjük, míg a hagyma meg nem sárgul. Hozzáadjuk a paradicsompürét és párszor átkeverjük. Hozzáadjuk a fűszereket, a forró levest és az ecetet. A fazekat lefedjük. Forrásba hozzuk és 1,5-2 órán át lassan főzögetjük, míg a hús meg nem puhul. Sózzuk és 5 perc múlva levesszük a tűzről. A húst kivesszük a léből és félretesszük. Egy kőedénybe tesszük és aljával felfelé egy nagy fazék aljára borítjuk. A folyadékot fél literre egészítjük ki. A megmosott, sós vízben beáztatott rizst körben elhelyezzük, ráöntjük a forró folyadékot és lezárjuk az edényt. Közepes lángon főzzük. Mikor a rizs megfőtt, kiemeljük a tálat és a fazekat forrón az asztalra tesszük.

    Kategória: Török konyha | Megtekintések száma: 1161 | Hozzáadta:: hardapa | Címkék (kulcsszavak): kebab, fazekas, kaja, török, étel, hús | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024