Gasztrokalóz
Naptár | « Május 2024 » | H | K | Sze | Cs | P | Szo | V | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
|
Statisztika |
Online összesen: 1 Vendégek: 1 Felhasználók: 0 |
|
« 1 2 ... 11 12 13 14 15 16 »
Hozzávalók: 40 dkg darált marhahús 10 dkg darált sertéshús 10 dkg darált borjúhús 1 tojás 2 dl tej 2 dl zsírszegény tejföl 2 dkg zsemlemorzsa 2 dkg zabkorpa 1 fej vöröshagyma só, bors, szerecsendió 6 evőkanál vaj
|
| Az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk két evőkanálnyi vajon, közben elkeverjük a tejfölt és a tejet a morzsával és a zabkorpával. Egy másik edényben összekeverjük a húsokat a tojással és a hagymával, és hozzákeverjük a megdagadt gabonákat, fűszerezzük, és jó 20 percet állni hagyjuk. Amikor össze&eac
...
Tovább »
Kategória: Svéd konyha |
Megtekintések száma: 1878 |
Hozzáadta:: hardapa |
Dátum: 2011 Május 08
|
|
Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg liszt 5 ek. porcukor 5 tojás 3,5 dl tej só 4 banán földimogyoró vagy salátaolaj a sütéshez A többihez: 2 ek. porcukor 1 tk. őrölt fahéj 3 banán 1 tk. citromlé 2 tojásfehérje kemény habja
|
|
Keverjük össze a lisztet, 5 ek. porcukrot, 5 tojást. Villával nyomkodjuk szét a banánt, keverjük el jól a tejjel, öntsük a lisztes masszához. A szokásos módon, kissé vastagabb palacsintákat süssünk. Szitán törjük át a többi banánt, a tojásfehérje kiv&e
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 2 kicsontozott csirkemell 3 kk. liszt 1 ek. szójamártás 1 késhegynyi bors 4 ek. olaj 1 kis kínai gombakonzerv 1 kk. só 2 gerezd fokhagyma 2 kk. gyömbér
|
| A csirkét feldaraboljuk. A szójamártást összekeverjük a liszttel, borssal és egy evőkanál olajjal, majd a csirkére öntjük. A gomba levéból 1/2 dl-t félreteszünk és sóval ízesítjük. A húst olajban megpároljuk, a fokhagymával és a gyömbérrel. Rátesszük a gombát, rálocsoljuk a levét,
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 50 dkg sovány marha darálthús 1 kis lilahagyma, reszelve 3 ek olívaolaj 1-1 tojás személyenként 1-1 zsemle személyenként 1-1 (kb 1 cm vastag) szelet ananász személyenként (eredetileg nincs benne) 2 főtt cékla, vékonyan szeletleve 2 paradicsom, szeletelve Salátalevelek
|
| A darált húst a reszelt hagymával, sóval és borssal összegyúrjuk. 4-6 adagra elosztjuk, ezekből lapos fasírtokat alakítunk. Egy serpenyőben 2 ek olajat felmelegítünk, amikor forró, a hamburgereket kisütjük – kb 5 perci
...
Tovább »
|
Hozzávalók:
1-1 1 kg-os csirke 8 darabra vágva
2 gerezd fokhagyma
2 vékony szelet friss gyömbér
2 tk. aranysárgára pirított kókuszreszelék
1 1 tk. rizs
1 tk. kardamommag
2 szem szegfűszeg
2-2 tk. őrölt kömény- és édes köménymag
1 tk. őrölt görög széna
2 1 tk. őrölt koriandermag
1 tk. nagyon csípős pirospaprika
1-2 csípős zöldpaprika apróra vágva
2 apróra vágott vöröshagyma
3 apróra vágott paradicsom
1 1 tk. só
2 tk. olaj
3 dl kókusztej vagy tej |
|
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 30 g vaj 120 g liszt 1/2 tk. só 1 tojás 6 ek. hideg víz 0,1 liter meleg, de nem forró tej
|
| A sütőt 210 fokra bekapcsoljuk. A vajat a muffinformákban (illetve speciális formában) elosztjuk. A 210 fokos meleg sütőbe betesszük a muffinformát - kb. 5 percre, illetve addig hagyjuk bent, míg a vaj szinte már füstöl. Ez nagyon-nagyon FONTOS!!!!, mert így "megy fel" szépen a pudding. Míg a vaj "füstölődik" elkészítjük gyorsan a tésztát! A lisztet a sóval összekeverjük. A tojást a hideg (!) vízzel elkeverjük, a liszthez adjuk,
...
Tovább »
Kategória: Angol konyha |
Megtekintések száma: 2207 |
Hozzáadta:: hardapa |
Dátum: 2011 Május 06
|
|
Hozzávalók: 4db csirkecomb vagy csirkemell 1 nagy fej hagyma 40dkg sárgarépa 40dkg gomba 20dkg borsó 1 csokor petrezselyemzöld 2dl fehér bor só,bors,olaj
|
| A csirkedarabokat megsózzuk, borsozzuk, kevés olajon hirtelen elősütjük és félretesszük. A sütőlében puhára pároljuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet, a vékonyra szeletelt sárgarépát, a szeletelt gombát, bort és sózzuk. Egy mélyebb tálba letesszük a zöldség felét, rátesszük a húst,
...
Tovább »
Kategória: Perui konyha |
Megtekintések száma: 1717 |
Hozzáadta:: hardapa |
Dátum: 2011 Május 06
|
|
Hozzávalók:50 dkg darálthús (eredetileg bárány)
2 dl paradicsompüré
15 dkg liszt
5 dkg reszelt sajt
2 padlizsán
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
csipetnyi őrölt szerecsendió
1,5 dl olaj
őrölt bors |
|
Pucoljuk meg a hagymát, és vágjuk apró kockákra. Tegyük a hagymát egy serpenyőbe a darálthússal, az olajjal, és a zúzott fokhagymával. Sóval, borssal ízesítj
...
Tovább »
Kategória: Görög konyha |
Megtekintések száma: 1566 |
Hozzáadta:: hardapa |
Dátum: 2011 Május 06
|
|
Hozzávalók: 1 kg pörköltnek való marhahús 2 fej vöröshagyma 2 sárgarépa 20 dkg gomba 1 gerezd fokhagyma 2 babérlevél kakukkfű 2 szegfűszeg petrezselyem liszt olaj só,bors burgundi vörösbor
|
| A pörkölthúst 5 cm-es kockákra vágjuk, a sárgarépát vastag karikákra szeljük, a vöröshagymát és a fokhagymát apró szeletekre, a gombát szeletekre vágjuk. Egy megfelelő edényben felmelegítünk négy evőkanál olajat, beletesszük a darabokra vágott marhahúst és minden oldalon megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, fokhag
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 1 kisebb csirkeaprólék 25 dkg vegyes leveszöldség 1 kis fej vöröshagyma 1 db ököl nagyságú cékla 10 dkg savanyú káposzta, 1 db közepes nagyságú burgonya 1 dl tejföl 1 csapott evőkanál paradicsompüré 1 csokor petrezselyemzöld ízlés szerint só és törött fekete bors |
| A csirkeaprólékot tisztítás után feldaraboljuk, fazékba tesszük és másfél liter sózott vízben f&eac
...
Tovább »
Kategória: Orosz konyha |
Megtekintések száma: 1289 |
Hozzáadta:: Unicita |
Dátum: 2011 Április 27
|
|
|