Hozzávalók (kb 8 adagra): A paprikás csirkéhez: 700 g csirkemell filé kb 1.51.5 fej vöröshagyma 600-700ml víz 3 teáskanál pirospaprika só őrölt fekete bors (paprika, paradicsom) A habaráshoz: 175 ml tejföl[r] 50 g liszt A befejezéshez: 8 db palacsinta
| | A csirkemellfilét megmossuk, apró kockákra vagdaljuk, majd félretesszük. A vöröshagymát is apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk, sózzuk borsozzuk. Mikor a hagymánk megpirult, rátesszük az apróra vagdalt húst, és átsütjük. Most beízesítjük a pirospaprikával, felöntjük vízzel, majd fedő alatt kb 40 percen át pároljuk. Ennél a pontnál tehetünk dúsítás képpen a húshoz egy kevés paradicsomot, paprikát is. Míg a hús párolódik, elkészítjük a habarást. A tejfölt simára keverjük a liszttel. Mikor a hús puhára párolódott, leszűrjük a húsról a levet. A húst egyenlőre félretesszük. A levet ezután visszatesszük a tűzre, és behabarjuk. A levéből folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk valamennyit a habaráshoz - ezt nevezik hőkiegyenlítésnek -, majd a habarást hozzákeverjük a léhez. Egy kicsit főzzük folyamatos keverés mellett, míg a lisztessége el nem múlik. Ha elkészültünk a habarással, félretesszük a szószt. Most ledaráljuk a húst. Ezután behajtogatjuk a tölteléket a palacsintákba. A betöltött palacsintákat szósszal meglocsolva, tejföllel, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
|