Hozzávalók: 50 dkg túró 10 dkg búzadara 3-4 tojás 3 dkg liszt 2 dkg margarin só 3-5 dkg vaj v. margarin zsemlemorzsa |
| A túrót áttörjük vagy ledaráljuk. Összekeverjük a búzadarával, és fél órát állni hagyjuk. A 2 dkg margarint kikeverjük, egyenként beleadjuk a tojássárgájákat, belekeverjük a túrót, és egynemű masszává keverjük. A fehérjéket habbá verjük, óvatosan a túrós masszához keverjük. Nagyobb fazékban sóval vizet forralunk, először egy gombócot formálunk a masszából, próbaképpen kifőzzük, ha túl lágy a tészta, 2-3 kanál lisztet keverünk még hozzá. Lisztezett deszkán nagyobb diónyi gombócokat formálunk a masszából, adagonként kifőzzük, szűrőkanállal kiszedjük, lecsöpögtetjük. Olvasztott vajjal meglocsolva, pirított zsemlemorzsával, tejföllel, cukorral tálaljuk.
|