Hozzávalók: 1 füstölt csülök tarkabab 4 fej hagyma (attól függ, mekkora a csülök, ha nagy, sok hagyma kell bele) 3 szál sárgarépa 1 kisebb fej zeller 2 gerezd fokhagyma babérlevél paradicsom(lé v. püré) só, bors, vegeta, pirospaprika liszt, 1 egész tojás (a csipetkéhez) petrezselyem (tejföl tálaláshoz)
| | A babot előző este beáztatjuk bő vízbe. Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd pirospaprikát szórunk rá. Beletesszük az egész csülköt, fokhagymát és babérlevelet, felöntjük vízzel, majd félpuhára főzzük. Ezután a csülköt kiszedjük, feldaraboljuk, majd visszatesszük az edénybe, és hozzáadjuk a babot, illetve a zöldségeket. Közben ízesítjük fűszerekkel és paradicsommal. Amikor minden puhára főtt, csipetkét szaggatunk bele. A legvégén megszórjuk petrezselyemmel. Tálaláskor lehet bele tejfölt rakni.
|