Hozzávalók 6 személyre:
25 dkg búzadara vagy köles
2 dl víz
4 közepes nagyságú hagyma
4 evőkanál finomra vágott petrezselyem
1/2 kg kígyóuborka
3 evőkanál finomra vágott menta
2 dl olívaolaj
3 evőkanál citromlé
só
frissen őrölt feketebors
6 érett paradicsom
2 közepes nagyságú hagyma
1/2 kígyóuborka
12 dkg fekete olajbogyó
1 zöldpaprika
4 evőkanál borecet
néhány salátalevél |
|
A vizet felforraljuk, a búzadarára vagy kölesre öntjük, megvárjuk, míg lehűl, hozzáadjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, kevés olívaolajat, a citromlevet, ízlés szerint fűszerezzük. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
A megmosott paradicsomokat feldaraboljuk, a megtisztított, finomra vágott hagymával, a kis darabokra vágott uborkával, a kicsumázott, felaprított paprikával, az ecettel és a megmaradt olajjal edényben összerázzuk, elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük.
Porcelántálakat kibélelünk a jól megmosott salátalevelekkel, elterítjük rajta a búzadara- vagy köleskeveréket, ráhalmozzuk a paradicsomos-hagymás keveréket és tálaljuk.
|