Libanoni tabulé (tabboulleh) - 27 Április 2011 - Recepttár - Gasztrokalóz
Péntek
2017 Március 31
1:31 AM
NyitólapRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4]Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4]Angol konyha [1]
Arab konyha [4]Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1]Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2]Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1]Cseh konyha [1]
Dán konyha [1]Finn konyha [2]
Francia konyha [6]Görög konyha [4]
Holland konyha [2]Indiai konyha [1]
Japán konyha [3]Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1]Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [46]Mexikói konyha [3]
Német konyha [3]Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9]Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1]Perui konyha [1]
Portugál konyha [1]Román konyha [2]
Spanyol konyha [2]Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1]Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1]Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1]Zsidó ételek [3]
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Háztűznéző [6]
Éttermek, falatozók, büfék őszintén! Akár te is beteheted kedvencedet!
Keresés
Belépés
Kedvencem
A reklám helye

Ajánló
Statisztika
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Free counters!
WEB STATS
Barátaink:
  • Magyarország dióhéjban
  • Unicita kedvencei
  • hardapa világa
  • Csevegő.net
  • Csevegő.net fórum
  • A Süticsapat weboldala
  • Nyitólap » 2011 » Április » 27 » Libanoni tabulé (tabboulleh)
    9:25 AM
    Libanoni tabulé (tabboulleh)
    Hozzávalók 6 személyre:
    25 dkg búzadara vagy köles
    2 dl víz
    4 közepes nagyságú hagyma
    4 evőkanál finomra vágott petrezselyem
    1/2 kg kígyóuborka
    3 evőkanál finomra vágott menta
    2 dl olívaolaj
    3 evőkanál citromlé

    frissen őrölt feketebors
    6 érett paradicsom
    2 közepes nagyságú hagyma
    1/2 kígyóuborka
    12 dkg fekete olajbogyó
    1 zöldpaprika
    4 evőkanál borecet
    néhány salátalevél


    A vizet felforraljuk, a búzadarára vagy kölesre öntjük, megvárjuk, míg lehűl, hozzáadjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, kevés olívaolajat, a citromlevet, ízlés szerint fűszerezzük. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
    A megmosott paradicsomokat feldaraboljuk, a megtisztított, finomra vágott hagymával, a kis darabokra vágott uborkával, a kicsumázott, felaprított paprikával, az ecettel és a megmaradt olajjal edényben összerázzuk, elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük.
    Porcelántálakat kibélelünk a jól megmosott salátalevelekkel, elterítjük rajta a búzadara- vagy köleskeveréket, ráhalmozzuk a paradicsomos-hagymás keveréket és tálaljuk.

     

    Kategória: Arab konyha | Megtekintések száma: 810 | Hozzáadta: hardapa | Tag-ek(kulcsszavak): tabbuolleh, arab. kaja, Libanon, étel, tabulé | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2017