Hétfő
2024 November 25
8:10 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Április 2011  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 9:25 AM
    Libanoni tabulé (tabboulleh)
    Hozzávalók 6 személyre:
    25 dkg búzadara vagy köles
    2 dl víz
    4 közepes nagyságú hagyma
    4 evőkanál finomra vágott petrezselyem
    1/2 kg kígyóuborka
    3 evőkanál finomra vágott menta
    2 dl olívaolaj
    3 evőkanál citromlé

    frissen őrölt feketebors
    6 érett paradicsom
    2 közepes nagyságú hagyma
    1/2 kígyóuborka
    12 dkg fekete olajbogyó
    1 zöldpaprika
    4 evőkanál borecet
    néhány salátalevél


    A vizet felforraljuk, a búzadarára vagy kölesre öntjük, megvárjuk, míg lehűl, hozzáadjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, kevés olívaolajat, a citromlevet, ízlés szerint fűszerezzük. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
    A megmosott paradicsomokat feldaraboljuk, a megtisztított, finomra vágott hagymával, a kis darabokra vágott uborkával, a kicsumázott, felaprított paprikával, az ecettel és a megmaradt olajjal edényben összerázzuk, elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük.
    Porcelántálakat kibélelünk a jól megmosott salátalevelekkel, elterítjük rajta a búzadara- vagy köleskeveréket, ráhalmozzuk a paradicsomos-hagymás keveréket és tálaljuk.

     

    Kategória: Arab konyha | Megtekintések száma: 1658 | Hozzáadta:: hardapa | Címkék (kulcsszavak): tabbuolleh, arab. kaja, Libanon, étel, tabulé | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024