Hozzávalók: 1 doboz darálthús konzerv 2 fej hagyma 1 szál füstölt kolbász 1 doboz paszírozott paradicsom 1/2 l húsleves 3-4 szem krumpli 20 dkg kukorica 20 dkg zöldborsó 20 dkg zöldbab 1/2 kg szárazbab pirospaprika 4-5 gerezd fokhagyma só bors oregano majoranna
| Ez nem éppen az, de megteszi egyenlőre
| A hagymát félbevágjuk és felszeleteljük. Kevés olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a húskonzervet, a felkarikázott kolbászt,
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 1 kg krumpli 100 g húsos szalonna 1 közepes hagyma 2,5 dl alaplé (pl húsleves) 4 ek fehérborecet 1 tk közepesen csípős mustár bors csokor snidling 3-4 ek olaj só
|
| A krumplit mossuk meg alaposan és főzzük meg sós vízben, héjastól egy jó nagy lábasban. Ha megfőtt, hagyjuk kihűlni, majd hámozzuk meg. A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk vékony, apró darabokra. A szalonnát is kockázzuk fel, egy serpenyőben pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a hagymát és az alaplevet és rövid ideig forraljuk együtt őket. Egy külön
...
Tovább »
Kategória:
Német konyha
|
Megtekintések száma:
3501
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 13
|
|
Hozzávalók: 6-8 db burgonya 2 nagy fej vöröshagyma 4 pár virsli 50 dkg parasztkolbász 1 db paradicsom 1 db tv paprika piros paprika gulyáskrém só bors olaj
| | Olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, majd félrehúzva a tűzről megszórjuk egy-két evőkanálnyi pirospaprikával. Miután jól elkeverjük és a paprika feloldódott, beletesszük a karikára vágott parasztkolbászt, kicsit megfuttatjuk, majd hozzátesszük a megtisztított és kockára vágott krumplit és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk kettévágva a
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1613
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 13
|
|
Hozzávalók 2 ek. szezámolaj 2 gerezd fokhagyma 1 tk. friss gyömbér 30 g szárított shiitake gomba (más néven illatos gomba) ¼ filézett csirkemell 7 dl alaplé (leveskockával helyettesíthető) 4 ek. szójaszósz 1 tk. cukor só Soba tészta 2 köteg – egy csomagban több köteg tészta van (hajdinaliszttel készült, spagettihez hasonló tészta) 1 nagy marok spenót levél 2 szár újhagyma
|
| A szárított gombákat 7 dl langyos vízben áztassuk 1-2 órán át, míg megpuhulnak. Egy lábasban, alacsony lángon melegítsük fel a szezámolajat. Adjuk h
...
Tovább »
Kategória:
Japán konyha
|
Megtekintések száma:
1592
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 13
|
| |