Hozzávalók 2 ek. szezámolaj 2 gerezd fokhagyma 1 tk. friss gyömbér 30 g szárított shiitake gomba (más néven illatos gomba) ¼ filézett csirkemell 7 dl alaplé (leveskockával helyettesíthető) 4 ek. szójaszósz 1 tk. cukor só Soba tészta 2 köteg – egy csomagban több köteg tészta van (hajdinaliszttel készült, spagettihez hasonló tészta) 1 nagy marok spenót levél 2 szár újhagyma
A szárított gombákat 7 dl langyos vízben áztassuk 1-2 órán át, míg megpuhulnak. Egy lábasban, alacsony lángon melegítsük fel a szezámolajat. Adjuk hozzá a reszelt fokhagymát és gyömbért. Kevergetve pároljuk kb. 5 percen keresztül és közben élvezzük a lábasból felcsapó finom illatokat! Ha van alaplevünk, azzal öntsük fel, ha nincs, akkor azt a vizet öntsük rá, melyben a gomba ázott és keverjük bele a leveskockát. A gombákat vágjuk csíkokra, a csirkemellet kisebb darabokra, és ezt is adjuk a leveshez, majd forraljuk fel és főzzük. Közben, egy másik edényben tegyük fel főni a soba tésztát. 2 percig főzzük majd szűrjük le. Tegyük félre. A leveshez adjuk hozzá a szója szószt, a cukrot. Sózzuk, ha még szükséges. A spenótleveleket mossuk meg, és távolítsuk el a szárát, majd dobjuk a levesbe. Keverjük meg és vegyük le a tűzről. A tésztát osszuk két tálba és kanalazzunk rá a forró levesből. Tálalás előtt felkarikázott póréhagymával szórjuk meg.