Hozzávalók: 1 kg krumpli 100 g húsos szalonna 1 közepes hagyma 2,5 dl alaplé (pl húsleves) 4 ek fehérborecet 1 tk közepesen csípős mustár bors csokor snidling 3-4 ek olaj só
A krumplit mossuk meg alaposan és főzzük meg sós vízben, héjastól egy jó nagy lábasban. Ha megfőtt, hagyjuk kihűlni, majd hámozzuk meg. A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk vékony, apró darabokra. A szalonnát is kockázzuk fel, egy serpenyőben pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a hagymát és az alaplevet és rövid ideig forraljuk együtt őket. Egy külön tálkában keverjük össze az ecetet, mustárt, sót és borsot, meg is lehet kóstolni, aki szereti :-) Közben a snidlinget is vágjuk apróbb darabokra. A krumplit vágjuk vékony-kisebb szeletekre és adjuk hozzá a még langyos hagymás-alapleves és az ecetes dressinget, jó 30 percig hagyjuk állni. 30 perc után az olajat és a snidlinget is keverjük a salátába, óvatosan keverve, hogy ne törjenek teljesen össze a krumpliszeletek. Tálalás előtt még ízlés szerint ecetet-olajat, sót-borsot adhatunk a salátához.