Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg sertésmáj 1 nagy fej vöröshagyma 3 evőkanál olaj 1 csapott evőkanál pirospaprika 1 teáskanál majoranna |
|
Elkészítés:
A sertésmájat megmossuk, konyhai
papírtörlővel szárazra töröljük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát
megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük. Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és halvány sárgára pirítjuk
benne a hagymát. Hozzáadjuk a májat, és állandó forgatás, keverés
mellett 1-2 percig pirítjuk. Pirítás közben megszórjuk a
pirospaprikával, a majoránnával, őrölt borssal, és kevergetve készre
pirítjuk, megsózzuk. Azonnal tálaljuk. (A fele mennyiséget félretesszük
a májpástétomhoz.) Sós vízben főtt burgonya illik hozzá.
|