Hozzávalók:
1 db hátsó csülök
1000 g sertésfej
500 g
sertésbőr
500 g tokaszalonna
200 g nyers sertésnyelv
50 g só
5 g törött
bors
1 g szegfűbors
50 g fokhagyma
1 db sertésgyomor | |
A megtisztított és megmosott húsféléket sózott
hideg vízben feltesszük főni, és fedő alatt puhára főzzük. Amikor megpuhult, 2
centiméteres darabokra vágjuk. A megfőtt bőrkét ledaráljuk. Az összevágott
húsokat és a ledarált bőrkét tálba tesszük, fűszerezzük, ízlés szerint zúzott
fokhagymával ízesítjük, aztán összekeverjük. Az összekevert anyagokat a
megmosott sertésgyomorba töltjük, majd a nyílást bevarrjuk. A betöltött gyomrot
forrásban lévő vízbe tesszük - ez lehet a húsok főzőleve -, és lassú tűzön
megabáljuk. A vízből kivéve, vékony tűvel megszurkáljuk, és két falap közé
téve, préseljük, aztán hagyjuk kihűlni. Amennyiben füstölni akarjuk, a főtt és
kockára vágott anyagokhoz 2 deciliter nyers sertésvért is keverünk, és kevés
pirospaprikával fűszerezzük
|