Hozzávalók: 1 kg liszt 1 kocka (5 dkg) élesztő 3 evőkanál krumplipehely (vagy egy nagyobb főtt krumpli áttörve) 2 evőkanál szezámmag 3 kiskanál só, fél liter langyos tej 1 kiskanál cukor
Elkészítés: Egy tálkába öntjük a langyos tejet, beleszórunk egy kanálnyi lisztet és a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, aztán várunk, hogy az élesztő felfusson (a tej tetején halványbarna hab képződjön). A többi lisztet beleszitáljuk egy nagy tálba, beleszórjuk a krumplipelyhet, a szezámmagot és sót, és beleöntjük a felfutott tejes élesztőt. Összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha nem áll össze, mert túl száraz, langyos vizet adunk hozzá. De csak apránként, nehogy túlságosan folyós legyen a tészta. Addig gyúrjuk a tésztát, amíg az edény falától el nem válik. Aztán letakarjuk, és kelni hagyjuk, amíg a tészta duplájára nem nő. A megkelt tésztából beolajozott kézzel négy egyforma nagyságú cipót formázunk, a cipók tetejét éles késsel bevágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, és 220 fokos sütőben barnára sütjük.