Péntek
2024 Április 26
10:55 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Március 2012  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 6:36 AM
    Tojásos marhaszelet

    Hozzávalók:

    50 dkg marhafartő
    1/2 dl olaj
    10-12 dkg zsemlemorzsa
    3 tojás
    2 dl tejföl
    1 teáskanál liszt
    1 mokkáskanál törött bors
    ízlés szerint só


    A marhahúst 8 szeletre vágjuk, széleit bevagdossuk, és húsvágó deszkára helyezzük. Bőven meghintjük zsemlemorzsával, majd a morzsát húskalapáccsal beleverjük. A másik oldalát is ugyanígy előkészítjük. (Addig-addig mártogatjuk a morzsába, és addig veregetjük, amíg egybefüggő réteget nem képez a húson a morzsa.) Kuktafazékba öntjük az olajat. Amíg forrósodik, a tojásokat habosra verjük, beleszórjuk a törött borsot és a sót. A morzsás hússzeleteket egyenként megmártjuk benne, és a forró olajon mindkét oldalukat hirtelen, erős lángon átsütjük, majd félretesszük. Ha minden szeletet elősütöttünk, visszatesszük a kuktába, ráöntünk 2 pohár vizet, és a megmaradt tojást belecsorgatjuk. A kuktát lezárjuk, és a hússzeleteket a jelzéstől számított 25 percig kis lángon pároljuk. Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel. A puha hússzeleteket kiszedjük a mártásból. A mártást besűrítjük a lisztes tejföllel. Átforraljuk, végül visszatesszük a húsokat, és még egyszer összeforraljuk.
    Galuskával vagy makarónival tálaljuk, és sört kínálunk hozzá.

    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1343 | Hozzáadta:: hardapa | Címkék (kulcsszavak): marhahús, bors, tejföl, tojás, liszt, sör, zsemlemorzsa | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024