Hozzávalók:
8 tojás
1 fej karfiol
1 csomó újhagyma
50 dkg csirkemellfilé
2 evőkanál étolaj
3 evőkanál vaj
3 evőkanál finomliszt
1 és 1/4 evőkanál curry
2,5 dl főzőtejszín
só
frissen őrölt fekete bors |
|
A rózsáira szedett karfiolt 1/4l forrásban levő sós vízben 10 percig főzöm. A tojásokat keményre főzöm, megpucolom és felnegyedelem. A csíkokra vágott húst magas falú serpenyőben a felhevített olajon 8 percig sütöm, sózom, borsozom, és a felkarikázott hagyma felét hozzáadom. rövid ideig együtt sütöm, majd mindkettőt kiveszem. A lisztet 1 evőkanál curryvel a felhevített vajon megpirítom. Állandóan keverve felöntöm 1/2 l karfiollével meg a tejszínnel, és kis lángon 10 percig főzöm. Sózom, borsozom, és összemelegítem a karfiollal, a hagymás hússal és a tojásgerezdekkel. A maradék curryvel és hagymával szórva tálalom.
Lejer Márta receptje
|