Kedd
2017 Július 25
11:51 AM
NyitólapRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4]Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4]Angol konyha [1]
Arab konyha [4]Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1]Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2]Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1]Cseh konyha [1]
Dán konyha [1]Finn konyha [2]
Francia konyha [6]Görög konyha [4]
Holland konyha [2]Indiai konyha [1]
Japán konyha [3]Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1]Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [46]Mexikói konyha [3]
Német konyha [3]Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9]Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1]Perui konyha [1]
Portugál konyha [1]Román konyha [2]
Spanyol konyha [2]Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1]Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1]Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1]Zsidó ételek [3]
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Háztűznéző [6]
Éttermek, falatozók, büfék őszintén! Akár te is beteheted kedvencedet!
Keresés
Belépés
Kedvencem
A reklám helye

Ajánló
Statisztika
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Free counters!
WEB STATS
Barátaink:
  • Magyarország dióhéjban
  • Unicita kedvencei
  • hardapa világa
  • Csevegő.net
  • Csevegő.net fórum
  • A Süticsapat weboldala
  • Nyitólap » 2012 » Június » 10 » Pincepörkölt
    1:59 PM
    Pincepörkölt
    Hozzávalók:

    1,5 kg marhacomb vagy felsál kockákra vágva, letisztítva
    2 sertéscsülök vagy -lábszár (lábanként hosszában kettévágva)
    20 dkg kenyérszalonna vagy kevés étolaj
    1 nagy vagy 2 közepes vöröshagyma aprítva
    4 közepes paradicsom negyedelve
    1 nagy vagy 2 közepes étkezési paprika felcsíkozva
    1 kanál pirospaprika
    érzésnyi só és bors
    1 lapos evőkanál majoranna
    5 dl vörösbor
    4 szem burgonya felkockázva
    A felszeletelt kenyérszalonnát olvasszuk ki, süssük zsírjára, a felkockázott hagymát pirítsuk meg rajta. Miután a hagyma megfelelően megpirult, a tűzről kicsit félrehúzva adjuk hozzá a paprikát, és kavargassuk szépen el. A tisztességesen megtisztított és felkockázott marhahúst adjuk hozzá, keverjük el, és a tűzre visszahelyezve körülbelül 2-3 percig főzzük saját levében, míg a hús kicsit kifehéredik, hogy később ne essen szét. Öntsük hozzá a vörösbort úgy, hogy éppen ellepje. Ekkor fűszerezzük sóval, borssal és majorannával, illetve ekkor adjuk hozzá a sertés lábakat. Fedő alatt körülbelül 1 órán át főzzünk közepes vagy lassú tűzön. Ezután adjuk hozzá a paprikát, paradicsomot. Miután legalább másfél órát főztük az ételt, a fedőt levehetjük, és a felnegyedelt burgonyákat adjuk hozzá. Körübelül még 1 órát rotyogtassuk. A lángot is vegyük kicsit lejjebb, vagy ha szabad tűzön fő, a leégett parázs épp elég meleget ad. Az így - a levet elfőtt és besűrűsödött, tízujjas-cupákos pincepörkölt körübelül 3 órás főzés után elkészült, amire azért megint ihatunk egy pohárkával. Tálalás előtt a sertéslábszárat vegyük ki - ezt később külön tálaljuk. Friss kenyérrel és kovászos uborkával, főtt burgonyával vagy nokedlivel tálalhatjuk. Jó étvágyat hozzá!
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1215 | Hozzáadta: hardapa | Tag-ek(kulcsszavak): szalonna, pincepörkölt, majoranna, pörkölt, marhahús, paradicsom, paprika, burgonya | Helyezés: 5.0/1
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2017