1,5 kg marhacomb vagy felsál kockákra vágva, letisztítva 2 sertéscsülök vagy -lábszár (lábanként hosszában kettévágva) 20 dkg kenyérszalonna vagy kevés étolaj 1 nagy vagy 2 közepes vöröshagyma aprítva 4 közepes paradicsom negyedelve 1 nagy vagy 2 közepes étkezési paprika felcsíkozva 1 kanál pirospaprika érzésnyi só és bors 1 lapos evőkanál majoranna 5 dl vörösbor 4 szem burgonya felkockázva
A felszeletelt kenyérszalonnát olvasszuk ki, süssük zsírjára, a felkockázott hagymát pirítsuk meg rajta. Miután a hagyma megfelelően megpirult, a tűzről kicsit félrehúzva adjuk hozzá a paprikát, és kavargassuk szépen el. A tisztességesen megtisztított és felkockázott marhahúst adjuk hozzá, keverjük el, és a tűzre visszahelyezve körülbelül 2-3 percig főzzük saját levében, míg a hús kicsit kifehéredik, hogy később ne essen szét. Öntsük hozzá a vörösbort úgy, hogy éppen ellepje. Ekkor fűszerezzük sóval, borssal és majorannával, illetve ekkor adjuk hozzá a sertés lábakat. Fedő alatt körülbelül 1 órán át főzzünk közepes vagy lassú tűzön. Ezután adjuk hozzá a paprikát, paradicsomot. Miután legalább másfél órát főztük az ételt, a fedőt levehetjük, és a felnegyedelt burgonyákat adjuk hozzá. Körübelül még 1 órát rotyogtassuk. A lángot is vegyük kicsit lejjebb, vagy ha szabad tűzön fő, a leégett parázs épp elég meleget ad. Az így - a levet elfőtt és besűrűsödött, tízujjas-cupákos pincepörkölt körübelül 3 órás főzés után elkészült, amire azért megint ihatunk egy pohárkával. Tálalás előtt a sertéslábszárat vegyük ki - ezt később külön tálaljuk. Friss kenyérrel és kovászos uborkával, főtt burgonyával vagy nokedlivel tálalhatjuk. Jó étvágyat hozzá!