kb. 15 dkg lebbencstészta 4-5 db burgonya 10 dkg füstöltszalonna 1 kis fej hagyma 1 zöldpaprika 1 paradicsom só, bors, őrőlt kömény őrőlt paprika füstöltkolbász
A szalonnát a lábasban zsírjára pirítjuk, a szalonnapörcöket kiszedjük és ebben a zsírban megpirítjuk a hagymát. Ezután beletesszük a tésztát és a kolbászt és állandó kevergetés mellett megpirítjuk. Amikor szép barna és kicsit hólyagos a tészta, akkor beletesszük a felkockázott krumplit és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Meghintjük a pirospaprikával, sózzuk borsozzuk, egy kevés köményt is tehetünk bele és végül mehet bele a paradicsom és a paprika is. Amikor a krumpli és a tészta megpuhult, kész a leves. Egy apró trükk a végére. Ha sokat csináltunk és eltennénk a maradékot, a levét öntsük külön tálba, mert különben a tészta "megissza". Jó étvágyat hozzá!