Hozzávalók:
A tésztához:
0,5 kg finomliszt
4 dl víz
5 dkg élesztő
1 dl olaj
1 tk cukor
3 tk só
1-2 gerezd fokhagyma
A feltéthez:
3-4 dl tejföl
2-3 fej vörös, vagy lila hagyma
20 dkg bacon
só
bors
|
|
Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral, 2-3 kanál langyos vízben. A lisztet mély tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval, a zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Lassan adagolva a vizet és az olajat egységes, hólyagosodó tésztává gyúrjuk, letakarjuk egy tiszta konyharuhával és langyos helyen másfél órán át kelni hagyjuk. Lisztezett deszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk oly módon, hogy a tepsit beterítse, majd tovább pihentetjük kb. egy órán keresztül. Ekkor megkenjük a tejföllel, ráterítjük a vékony karikákra szeletelt hagymákat és rászórjuk a felkockázott bacont is. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. 180-200 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt ropogósra sütjük.
|