Csütörtök
2024 Április 25
8:32 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Június 2014  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 2:09 PM
    Langalló (lángoskenyér)

    Hozzávalók:

    A tésztához:
    0,5 kg finomliszt
    4 dl víz
    5 dkg élesztő
    1 dl olaj
    1 tk cukor
    3 tk só
    1-2 gerezd fokhagyma

    A feltéthez:
    3-4 dl tejföl
    2-3 fej vörös, vagy lila hagyma
    20 dkg bacon

    bors

    Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral, 2-3 kanál langyos vízben. A lisztet mély tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval, a zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Lassan adagolva a vizet és az olajat egységes, hólyagosodó tésztává gyúrjuk, letakarjuk egy tiszta konyharuhával és langyos helyen másfél órán át kelni hagyjuk. Lisztezett deszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk oly módon, hogy a tepsit beterítse, majd tovább pihentetjük kb. egy órán keresztül. Ekkor megkenjük a tejföllel, ráterítjük a vékony karikákra szeletelt hagymákat és rászórjuk a felkockázott bacont is. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. 180-200 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt ropogósra sütjük.

    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1305 | Hozzáadta:: hardapa | Címkék (kulcsszavak): tejföl, kenyér, hagyma, bacon, langalló, lángos | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024