Szerda
2017 November 22
6:17 AM
NyitólapRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4]Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4]Angol konyha [1]
Arab konyha [4]Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1]Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2]Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1]Cseh konyha [1]
Dán konyha [1]Finn konyha [2]
Francia konyha [6]Görög konyha [4]
Holland konyha [2]Indiai konyha [1]
Japán konyha [3]Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1]Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [46]Mexikói konyha [3]
Német konyha [3]Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9]Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1]Perui konyha [1]
Portugál konyha [1]Román konyha [2]
Spanyol konyha [2]Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1]Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1]Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1]Zsidó ételek [3]
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Háztűznéző [6]
Éttermek, falatozók, büfék őszintén! Akár te is beteheted kedvencedet!
Keresés
Belépés
Kedvencem
A reklám helye

Ajánló
Statisztika
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Free counters!
WEB STATS
Barátaink:
  • Magyarország dióhéjban
  • Unicita kedvencei
  • hardapa világa
  • Csevegő.net
  • Csevegő.net fórum
  • A Süticsapat weboldala
  • Nyitólap » 2011 » Július » 17 » Kaalikääryleet (káposztatekercs)
    7:49 PM
    Kaalikääryleet (káposztatekercs)
    Hozzávalók:
    1 nagy fej fehérkáposzta

    a töltelékhez:
    40 dkg sovány sertés vagy marhahús
    1 fej hagyma
    1 dl a káposzta főzőlevéből
    2 dl felaprított káposzta
    2 dl főtt rizs
    egy csipet só
    fehérbors
    majoranna
    a szószhoz:
    3 dl főzőlé
    2 kanál liszt
    kevés tejföl



    A káposzta vastag szárát levágjuk, majd annyi sós vízben, ami ellepi, puhára főzzük. (A külső leveleket folyamatosan lehet leszedni róla, ahogyan megpuhulnak.) A kisebb belső leveleket felaprítjuk a töltelékhez. A finomra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd összekeverjük a hússal, a rizzsel, a felaprított káposztával és a fűszerekkel. Megtöltjük vele a leveleket, majd egy edényben szorosan egymás mellé fektetjük őket. Egy kis zsiradékkal és káposztalével meglocsoljuk. Egy órán át főzzük, fél óra után megforgatjuk őket és meglocsoljuk a káposztalével. Amikor elkészült a főzőlevet leszűrjük, hozzákeverjük a főzőlével elkevert lisztet, majd egy kevés tejfölt. Tálaláskor főtt krumplit adunk hozzá.
    Kategória: Finn konyha | Megtekintések száma: 648 | Hozzáadta: hardapa | Tag-ek(kulcsszavak): majoranna, marhahús, , tekercs, rizs, tejföl. liszt, káposzta, sertéshús, finn | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2017