Hozzávalók: 1 nagy fej fehérkáposzta só a töltelékhez: 40 dkg sovány sertés
vagy marhahús 1 fej hagyma 1 dl a káposzta főzőlevéből 2 dl
felaprított káposzta 2 dl főtt rizs egy csipet só fehérbors majoranna a szószhoz: 3 dl főzőlé 2 kanál liszt kevés tejföl
A káposzta vastag szárát levágjuk, majd annyi sós vízben, ami ellepi,
puhára főzzük. (A külső leveleket folyamatosan lehet leszedni róla,
ahogyan megpuhulnak.) A kisebb belső leveleket felaprítjuk a
töltelékhez. A finomra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd összekeverjük a hússal, a rizzsel,
a felaprított káposztával és a fűszerekkel. Megtöltjük vele a
leveleket, majd egy edényben szorosan egymás mellé fektetjük őket. Egy
kis zsiradékkal és káposztalével meglocsoljuk. Egy órán át főzzük, fél óra után megforgatjuk őket és meglocsoljuk a káposztalével.
Amikor elkészült a főzőlevet leszűrjük, hozzákeverjük a főzőlével
elkevert lisztet, majd egy kevés tejfölt. Tálaláskor főtt krumplit adunk
hozzá.