Péntek
2024 November 22
2:02 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Július 2011  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 3:29 PM
    Életkerék kenyér
    Hozzávalók:
    1 kg (tönköly)búza fehér liszt
    (de ha nincs tönkölyliszt, jó a sima búzaliszt is),
    20 dkg teljes kiőrlésű (tönköly)liszt,
    fél liter langyos tej,
    5 dkg krumplipehely
    (vagy 5 evőkanál krumplipüré),
    egy kocka (5 dkg) élesztő,
    egy kiskanál cukor,
    két kiskanál só,
    két evőkanál olaj.
    A tetejére: egy tojás villával kissé felverve, csipetnyi só,
    szezámmag, napraforgómag, tökmag, mák
    (vagy másféle magvak ízlés szerint).

    Elkészítés:

    Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, beleszórjuk a kiskanálnyi cukrot, és
    megvárjuk, amíg az élesztő jól felhabosodik. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, beleszórjuk a teljes kiőrlésű lisztet, a krumplipelyhet, a sót, beleöntjük a megkelt élesztőt és az olajat, és elkezdjük a hozzávalókat összegyúrni. Ha túl száraz, és nem áll össze (a tészta keménysége erősen függ a liszt minőségétől), akkor nagyon óvatosan, apránként langyos vizet öntünk hozzá. Kemény, de jól gyúrható, rugalmas tésztát kell kapnunk. Amikor a tészta már teljesen sima és elválik az edény falától, letakarva fél órát kelesztjük. A különböző magvakat külön-külön kis tálkákba szórjuk.
    A tojást villával felverjük, megsózzuk. Ezután a tésztát 20-25 darabra osztjuk. A darabokat gömbbé formázzuk. A gömböket egyenként bemártjuk a tojásba, majd valamelyik magba. A tésztagömböket virágalakban sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Ezután még fél órát kelesztjük. Végül 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
    Kategória: Sütemények édességek | Megtekintések száma: 1360 | Hozzáadta:: Unicita | Címkék (kulcsszavak): magvak, kemény, életkerék, edény, kenyér, gömbök, rugalmas | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 2
    1 Szamóca  
    0 Spam
    Ezt a receptet és az itt eltorzítva közölt fotót innen sikerült lopni: http://www.recept-oldal.hu/cikkek/sos-sutemenyek--peksutemenyek/eletkerek-kenyer.html

    2 hardapa  
    0 Spam
    A recept nagyjából 1900 oldalon található meg.
    ... és pont.

    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024