Hozzávalók:
30dkg reszelt sajt 4 tojás sárgája 4 dkg liszt 2 dl tej 10 dkg margarin 1 csomag leveles tészta
| |
Sajtkrém : A reszelt sajtot a tojássárgájával, a liszttel és a tejjel sűrűre kell főzni és kihűteni. Ha teljesen kihűlt akkor egy a margarinnal habosra kikeverni és ízlés szerint sóval ízesíteni.
Elkészítés: Egy csomag bolti leveles tésztát téglalap alakúra, vékonyra
kinyújtjuk. Egész tojással az egészet lekenjük, egy centi széles csíkokra
vágjuk. Csíkonként darabolt főzőkanál nyélre tekerjük. ( Egy főzőkanálnyélből 2 db 10 – 12 cm-es darab jön ki ). 20 percet pihentetjük és forró sütőben kisütjük. A tésztát forrón
kell lehúzni a nyélről. Egyforma darabokra vágni és nyomózsákkal a krémet
beletölteni a tésztákba úgy hogy a két végén a krém kilátszódjon. A végeket
reszelt sajtba kell mártani. A tészta akkor nem jön le a formáról : ha nem sült meg a tészta ha nem forrón szedjük le a formáról Ha valaki tart attól, hogy a tészta esetleg nem jön le a formáról
annak ajánlom, hogy csavarja be alufóliával a hengereket, vajazza meg és
úgy csavarja rá a tésztát.
|