Péntek
2024 November 22
2:21 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Július 2011  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 4:01 PM
    Sajtos roló
    Hozzávalók:

    30dkg reszelt sajt
    4 tojás sárgája
    4 dkg liszt
    2 dl tej
    10 dkg margarin
    1 csomag leveles tészta

    Sajtkrém :

    A reszelt sajtot a tojássárgájával, a liszttel és a tejjel sűrűre kell főzni és kihűteni.
    Ha teljesen kihűlt akkor egy a margarinnal
    habosra kikeverni és ízlés szerint sóval ízesíteni
    .

    Elkészítés:

    Egy csomag bolti leveles tésztát téglalap alakúra, vékonyra kinyújtjuk.
    Egész tojással az egészet lekenjük, egy centi széles csíkokra vágjuk.
    Csíkonként darabolt főzőkanál nyélre tekerjük.
    ( Egy főzőkanálnyélből 2 db 10 – 12 cm-es darab jön ki ).
    20 percet pihentetjük és forró sütőben kisütjük.
    A tésztát forrón  kell lehúzni a nyélről. Egyforma darabokra vágni és nyomózsákkal a krémet beletölteni a tésztákba úgy hogy a két végén a krém kilátszódjon. A végeket reszelt sajtba kell mártani.
    A tészta akkor nem jön le a formáról :
    ha nem sült meg a tészta
    ha nem forrón szedjük le a formáról
    Ha valaki tart attól, hogy a tészta esetleg nem jön le a formáról annak ajánlom, hogy csavarja be alufóliával a hengereket, vajazza meg és úgy csavarja rá a tésztát.  

    Kategória: Sütemények édességek | Megtekintések száma: 1647 | Hozzáadta:: Unicita | Címkék (kulcsszavak): roló, sajtos, bolti, beletölt, habos, alufólia, forró | Helyezés: 5.0/1
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024