Péntek
2024 November 22
2:07 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Július 2011  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 7:24 PM
    Zöldséges és csirkés quesadilla
    Hozzávalók:
    A tortillalapokhoz:
    30 dkg liszt
    2 evőkanál olaj
    1 teáskanál só
    2 dl víz
    A töltelékhez:
    1 padlizsán
    1 cukkini
    25 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
    20 dkg csirkemell
    1 ág rozmaring
    2 gerezd fokhagyma

    olaj
    30 dkg emmentáli vagy cheddar sajt
    Jalapeno paprika


    A tortillatészta hozzávalóit jól kidolgozzuk, 4 részre osztjuk, nyújtófával vékonyra nyújtjuk, közben folyamatosan lisztezve. Nagyméretű serpenyőben zsiradék nélkül megsütjük mindkét oldalát.
    A töltelékhez a padlizsánt és a cukkinit fél centis szeletekre vágjuk, megsózzuk, 20 percet állni hagyjuk, majd lemossuk, kinyomjuk, szárazra töröljük. Serpenyőben szárazon megsütjük mindkét oldalukon. Kivesszük, felkockázzuk, megfelezzük.
    A serpenyőben megsütjük a csirkemellet egy kis olajon, 1 szál rozmaring és 2 gerezd fokhagyma társaságában. A csirkemellet sózzuk, és bekenjük a 1-1 evőkanál paradicsomlével (a konzervből). Felszeleteljük, visszadobjuk a serpenyőbe a sült zöldségek és a paradicsom egyik felével, ízesítjük.
    A maradék zöldségeket és paradicsomot is összeforrósítjuk, fűszerezzük.
    Egy tortillalapra ráhalmozzuk a csirkés tölteléket, elosztjuk egyenletesen, jalapeno paprikát teszünk rá ízlés szerint, megszórjuk reszelt sajttal, majd befedjük egy másik tortillalappal. A maradék két lapot a zöldségekkel töltjük ugyanígy. 140 fokos sütőben 15 perc alatt összesütjük. Nagy, éles pengéjű késsel cikkekre vágjuk, és mártással, tejföllel tálaljuk.

    Kategória: Mexikói konyha | Megtekintések száma: 1238 | Hozzáadta:: hardapa | Címkék (kulcsszavak): rozmaring, padlizsán, paprika, cukkini, csirke, zöldség, tortilla, fokhagyma, sajt | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024