Hozzávalók: A tortillalapokhoz: 30 dkg liszt 2 evőkanál olaj 1 teáskanál só 2 dl víz A töltelékhez: 1 padlizsán 1 cukkini 25 dkg hámozott paradicsom (konzerv) 20 dkg csirkemell 1 ág rozmaring 2 gerezd fokhagyma só olaj 30 dkg emmentáli vagy cheddar sajt Jalapeno paprika
A tortillatészta hozzávalóit jól kidolgozzuk, 4 részre osztjuk,
nyújtófával vékonyra nyújtjuk, közben folyamatosan lisztezve. Nagyméretű
serpenyőben zsiradék nélkül megsütjük mindkét oldalát. A töltelékhez a padlizsánt és a cukkinit fél centis szeletekre
vágjuk, megsózzuk, 20 percet állni hagyjuk, majd lemossuk, kinyomjuk,
szárazra töröljük. Serpenyőben szárazon megsütjük mindkét oldalukon.
Kivesszük, felkockázzuk, megfelezzük. A serpenyőben megsütjük a csirkemellet egy kis olajon, 1 szál
rozmaring és 2 gerezd fokhagyma társaságában. A csirkemellet sózzuk, és
bekenjük a 1-1 evőkanál paradicsomlével (a konzervből). Felszeleteljük,
visszadobjuk a serpenyőbe a sült zöldségek és a paradicsom egyik
felével, ízesítjük. A maradék zöldségeket és paradicsomot is összeforrósítjuk, fűszerezzük. Egy tortillalapra ráhalmozzuk a csirkés tölteléket, elosztjuk
egyenletesen, jalapeno paprikát teszünk rá ízlés szerint, megszórjuk
reszelt sajttal, majd befedjük egy másik tortillalappal. A maradék két
lapot a zöldségekkel töltjük ugyanígy. 140 fokos sütőben 15 perc alatt
összesütjük. Nagy, éles pengéjű késsel cikkekre vágjuk, és mártással,
tejföllel tálaljuk.