3 fej nagyobb hagyma 2 kg krumpli ½ kg savanyúkáposzta ½ kg lángolt kolbász zsír só fekete és fehér bors fokhagymagranulátum szárnyas fűszerkeverék tejföl pirospaprika
A hagymát, krumplit és kolbászt felkarikázzuk. Ne felejtsük el a hagymát és a krumplit előtte megtisztítani, illetve meghámozni. Egy tepsit kenjünk ki zsírral (nem olajjal!) és fektessünk bele egy réteg krumplit, hagymát, kolbászt és káposztát, ebben a sorrendben. Ezt ismételjük mindaddig, amíg a hozzávalók elfogynak. A végén a tetejére krumpli kerüljön. Minden egyes elkészült réteget fűszerezzünk meg a fenti fűszerekkel. A tetejére pirospaprikával elkevert tejfölt öntsünk. Fedjük le alufóliával, és felmelegített sütőben addig sütjük, míg a krumpli megpuhul. Ekkor vegyük le a fóliát és süssük kicsit pirosra a tetejét. Jó étvágyat hozzá!