A vajat habosra keverjük a
porcukorral, belekeverjük a tojássárgákat, majd apródonként az áttört
túrót. Nagyon alaposan, habosra kikeverjük. A 3 ek. zselatint feloldjuk
kb. 2 dl vízben, pici citromlét és 1-2 kk. porcukrot adunk hozzá.
Kihűlés után szűrőn át lassan beleöntjük a túrókrémbe, miközben
állandóan keverjük. Beletesszük a mazsolát, apróra vágott diót,
bármilyen apróra vágott szárított v. friss gyümölcsöt, összekeverjük. Egy nagy, rugós tortaformát
folpack-kal bélelünk. Az alját kirakjuk sűrűn keksszel, erre öntjük a
túrókrémet. 5-10 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Közben
elkészítjük a gyümölcsízű zseléport. A megdermedt túrókrémet
gyümölccsel díszítjük, ráöntjük a zselét. A hűtőszekrény legfelső
polcán megdermesztjük.