Csütörtök
2024 Április 25
7:55 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Július 2011  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 1:55 AM
    Burek
    Hozzávalók (túrós burek):
    50 dkg túró
    16 db készen kapható réteslap
    2 tojás
    2 pohár tejföl
    10 dkg reszelt sajt


    Hozzávalók (húsos burek):
    1 nagyobb fej vöröshagyma
    1 kg darált hús
    6 tojás
    3 dl tejföl
    1 dl tej
    1 dl ásványvíz
    3 ek olaj

    bors
    ételízesítő





    Túrós burek:
    A túrót az egyik tojással, sóval és 6 db öszetördelt réteslappal jól elkeverjük. Kiterítünk két egymásra helyezett réteslapot, egy csíkban rárakjuk a töltelék 1/5 részét, feltekerjük, és kiolajozott tepsibe rakjuk. Ezt még négyszer elkövetjük, addig elfogy a töltelék is, meg a rételap is, és ha ügyesek vagyunk, tele lett a tepsi. Most a 2 pohár tejfölt összekeverjük a másik tojással, kevés sóval, és elkenjük a rudak tetején. Megszórjuk reszelt sajttal, és aranysárgára sütjük. Kockákra vágva tálaljuk.

    Húsos burek:
    A hagymán megdinszteljük a darált húst, borssal megszórjuk.
    Egy tepsiben a réteslappal kezdve rétegesen lerakjuk a hagymás húst, réteslap legyen felül.
    Kockákra vágjuk.
    Robotgéppel összekeverjük a tojásokat a tejföllel, hozzáadjuk a tejet, az ásványvizet, olajat, sót, ételízesitőt.
    A tejfölös szószt ráöntjük a burekra.
    Erős tűzön 30-35 percig sütjük.

    Kategória: Sütemények édességek | Megtekintések száma: 3464 | Hozzáadta:: hardapa | Címkék (kulcsszavak): tojás, túró, darált hús, réteslap, olaj, bors, hagyma, tejföl, sajt, tej | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024