Hozzávalók (túrós burek): 50 dkg túró 16 db készen kapható réteslap 2 tojás 2 pohár tejföl 10 dkg reszelt sajt só
Hozzávalók (húsos burek): 1 nagyobb fej vöröshagyma 1 kg darált hús 6 tojás 3 dl tejföl 1 dl tej 1 dl ásványvíz 3 ek olaj só bors ételízesítő
Túrós burek: A túrót az egyik tojással, sóval és 6 db öszetördelt réteslappal jól
elkeverjük. Kiterítünk két egymásra helyezett réteslapot, egy csíkban
rárakjuk a töltelék 1/5 részét, feltekerjük, és kiolajozott tepsibe
rakjuk. Ezt még négyszer elkövetjük, addig elfogy a töltelék is, meg a
rételap is, és ha ügyesek vagyunk, tele lett a tepsi. Most a 2 pohár
tejfölt összekeverjük a másik tojással, kevés sóval, és elkenjük a rudak
tetején. Megszórjuk reszelt sajttal, és aranysárgára sütjük. Kockákra
vágva tálaljuk.
Húsos burek: A hagymán megdinszteljük a darált húst, borssal megszórjuk. Egy tepsiben a réteslappal kezdve rétegesen lerakjuk a hagymás húst, réteslap legyen felül. Kockákra vágjuk. Robotgéppel összekeverjük a tojásokat a tejföllel, hozzáadjuk a tejet, az ásványvizet, olajat, sót, ételízesitőt. A tejfölös szószt ráöntjük a burekra. Erős tűzön 30-35 percig sütjük.