Hozzávalók 2 főre: 4-6 csirkecomb 2 szál póréhagyma> A marináláshoz: ½ csésze szójaszósz ½ csésze szaké ½ csésze mirin (édes rizsbor) A teriyaki szószhoz: 2 ek cukor 3 ek szójaszósz 4 ek mirin |
|
A csirkét megmossuk, és szárazra töröljük. Kb. fél órát marináljuk a tare szószban (lehetőség szerint hűtőben).
Közben a hozzávalókból összekeverjük a teriyaki szószt. Miután
kivettük a húst a pácból, a folyadékot papírtörlővel leitatjuk a
combokról. Kevés olajat közepes lángon serpenyőben felhevítünk, majd
beletesszük a combokat, és átsütjük, míg szép színük nem lesz. Először
azt az oldalát sütjük, ami a tálaláskor felfelé néz majd. Ennél a
lépésnél vigyázzunk, nehogy megégjen, ugyanis a mirin cukrot is
tartalmaz. Miután a húsok mindkét oldalát megsütöttük, a felesleges
olajat papírtörlővel felitatjuk a serpenyőből. Ezután ráöntjük a húsra a teriyaki szószt, és takarék lángon, fedő
alatt, gyakran locsolgatva addig sütjük, míg be nem sűrűsödik a szósz,
és szép fényes felületet nem képez a húson.
Köretként párolt rizst, ugyanebben a szószban megsütött póréhagymát, és daikon oroshit, azaz reszelt jégcsapretket kínálunk.
|