Csütörtök
2024 Március 28
11:49 AM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Március 2012  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 11
Vendégek: 11
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 6:52 AM
    Bolgár gyuvecs
    Hozzávalók:

    3 adag marhapörkölt
    40 dkg héjában főtt burgonya
    20 dkg zöldbab
    1 padlizsán
    4 zöldpaprika
    2 szál sárgarépa
    1 kis doboz vörösbabkonzerv
    10 dkg párolt rizs
    2 tojás, 4 dl joghurt

    1 fej vöröshagyma
    2 dkg margarin
    a tepsihez:
    1 dkg margarin
    1 evőkanál zsemlemorzsa


    Közepes tepsit bekenek margarinnal és morzsával beszórom. A főtt burgonyát vékonyan felkarikázom, a zöldbabot feldarabolom, a padlizsánt felszeletelem és mindkét oldalán besózom (így kiengedi keserű levét). A zöldpaprikát kicsumázom, karikákra vágom, a répát feldarabolom.
    A babkonzerv levét leszűröm és a pörkölthöz keverem. A tojást gyengén felverem és a joghurttal meg a sóval összekeverem. A hagymát tisztítás után finomra vágom és a margarinon megfuttatom, ezután az összes zöldséget egyszerre megforgatom rajta. A kikent tepsi aljára terítek egy sor burgonyát, amire kevés pörköltet teszek, majd a hagymás zöldséggel rétegezem. A tojásos joghurttal meglocsolom, és a rétegezést kezdem elölről, amíg a nyersanyag tart. Előmelegített, közepesen forró sütőbe tolom, és legalább 30 percig közepes lángon sütöm.

    Kategória: Bolgár konyha | Megtekintések száma: 1735 | Hozzáadta:: hardapa | Címkék (kulcsszavak): joghurt, hagyma, Bab, padlizsán, paprika, bolgár, burgonya, gyuvecs, rizs, tojás | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024