50 dkg vöröshagyma 1 1/2 dl száraz fehérbor 1 púpozott evőkanál finomliszt 3 dkg margarin só ízlés szerint törött fehér bors a tetejére 2 kicsi (szokásos) kifli 4 evőkanál reszelt sajt
A vöröshagymát tisztítás után apróra vágom. A kifliket hosszában kettévágom, így négy szeletet kapok. Elosztom rajtuk a reszelt sajtot. A margarinon megfonnyasztom a hagymát. Rászórom a lisztet és kevergetve néhány percig pirítom. Ezután ráöntöm a bort és még egyliternyi vizet, majd sóval és fehér borssal fűszerezem. Legalább 1/2 órán keresztül forralom. Ha kissé lehűlt, turmixgépben pépesre zúzom, és áttöltöm egy tűzálló tálba. A sajtos kifliket a leves tetejére fektetem. Előmelegített forró sütőbe tolom, és addig pirítom, amíg a sajt aranysárgára nem pirul a kenyérszeleteken.