Péntek
2024 Március 29
9:25 AM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Március 2012  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 7:05 AM
    Hagymaleves
    Hozzávalók:

    50 dkg vöröshagyma
    1 1/2 dl száraz fehérbor
    1 púpozott evőkanál finomliszt
    3 dkg margarin

    ízlés szerint törött fehér bors
    a tetejére 2 kicsi (szokásos) kifli
    4 evőkanál reszelt sajt



    A vöröshagymát tisztítás után apróra vágom. A kifliket hosszában kettévágom, így négy szeletet kapok. Elosztom rajtuk a reszelt sajtot.
    A margarinon megfonnyasztom a hagymát. Rászórom a lisztet és kevergetve néhány percig pirítom. Ezután ráöntöm a bort és még egyliternyi vizet, majd sóval és fehér borssal fűszerezem. Legalább 1/2 órán keresztül forralom. Ha kissé lehűlt, turmixgépben pépesre zúzom, és áttöltöm egy tűzálló tálba. A sajtos kifliket a leves tetejére fektetem. Előmelegített forró sütőbe tolom, és addig pirítom, amíg a sajt aranysárgára nem pirul a kenyérszeleteken.

    Kategória: Francia konyha | Megtekintések száma: 1287 | Hozzáadta:: hardapa | Címkék (kulcsszavak): hagyma, francia, fehérbors, margarin, leves, liszt, kifli, fehérbor, sajt | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024