Péntek
2024 November 22
2:40 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Május 2011  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 11:04 AM
    Svéd húsgolyók (köttbullar)
    Hozzávalók:
    40 dkg darált marhahús
    10 dkg darált sertéshús
    10 dkg darált borjúhús
    1 tojás
    2 dl tej
    2 dl zsírszegény tejföl
    2 dkg zsemlemorzsa
    2 dkg zabkorpa
    1 fej vöröshagyma
    só, bors, szerecsendió
    6 evőkanál vaj



    Az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk két evőkanálnyi vajon, közben elkeverjük a tejfölt és a tejet a morzsával és a zabkorpával. Egy másik edényben összekeverjük a húsokat a tojással és a hagymával, és hozzákeverjük a megdagadt gabonákat, fűszerezzük, és jó 20 percet állni hagyjuk.
    Amikor összeértek az ízek, az apróra göngöretett golyókat vajjal megkent tepsiben fólia alatt 20 percig sütjük. Aztán fólia nékül, néha megforgatva szintén 20 percet, 200 fokon.
    Áfonyalekvárral és héjában főtt krumplival verhetetlen.

    Kategória: Svéd konyha | Megtekintések száma: 1930 | Hozzáadta:: hardapa | Címkék (kulcsszavak): svéd, hagyma, szerecsendió, zabkorpa, tojás, húsgolyó, vaj, fólia, zsemlemorzsa, hús | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024