Kedd
2017 Július 25
11:50 AM
NyitólapRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4]Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4]Angol konyha [1]
Arab konyha [4]Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1]Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2]Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1]Cseh konyha [1]
Dán konyha [1]Finn konyha [2]
Francia konyha [6]Görög konyha [4]
Holland konyha [2]Indiai konyha [1]
Japán konyha [3]Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1]Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [46]Mexikói konyha [3]
Német konyha [3]Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9]Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1]Perui konyha [1]
Portugál konyha [1]Román konyha [2]
Spanyol konyha [2]Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1]Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1]Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1]Zsidó ételek [3]
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Háztűznéző [6]
Éttermek, falatozók, büfék őszintén! Akár te is beteheted kedvencedet!
Keresés
Belépés
Kedvencem
A reklám helye

Ajánló
Statisztika
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Free counters!
WEB STATS
Barátaink:
  • Magyarország dióhéjban
  • Unicita kedvencei
  • hardapa világa
  • Csevegő.net
  • Csevegő.net fórum
  • A Süticsapat weboldala
  • Nyitólap » 2011 » Május » 8 » Svéd húsgolyók (köttbullar)
    11:04 AM
    Svéd húsgolyók (köttbullar)
    Hozzávalók:
    40 dkg darált marhahús
    10 dkg darált sertéshús
    10 dkg darált borjúhús
    1 tojás
    2 dl tej
    2 dl zsírszegény tejföl
    2 dkg zsemlemorzsa
    2 dkg zabkorpa
    1 fej vöröshagyma
    só, bors, szerecsendió
    6 evőkanál vaj



    Az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk két evőkanálnyi vajon, közben elkeverjük a tejfölt és a tejet a morzsával és a zabkorpával. Egy másik edényben összekeverjük a húsokat a tojással és a hagymával, és hozzákeverjük a megdagadt gabonákat, fűszerezzük, és jó 20 percet állni hagyjuk.
    Amikor összeértek az ízek, az apróra göngöretett golyókat vajjal megkent tepsiben fólia alatt 20 percig sütjük. Aztán fólia nékül, néha megforgatva szintén 20 percet, 200 fokon.
    Áfonyalekvárral és héjában főtt krumplival verhetetlen.

    Kategória: Svéd konyha | Megtekintések száma: 1103 | Hozzáadta: hardapa | Tag-ek(kulcsszavak): svéd, hagyma, szerecsendió, zabkorpa, tojás, húsgolyó, vaj, fólia, zsemlemorzsa, hús | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2017