Hozzávalók: 1 kisebb csirkeaprólék 25 dkg vegyes leveszöldség 1 kis fej vöröshagyma 1 db ököl nagyságú cékla 10 dkg savanyú káposzta, 1 db közepes nagyságú burgonya 1 dl tejföl 1 csapott evőkanál paradicsompüré 1 csokor petrezselyemzöld ízlés szerint só és törött fekete bors
A csirkeaprólékot tisztítás után feldaraboljuk, fazékba tesszük és másfél liter sózott vízben félpuhára főzzük. Közben a zöldségféléket megtisztítjuk, és gyufaszálnyi darabokra vágjuk. A burgonyát és a vöröshagymát hámozás után kis kockákra vagdaljuk. Ha a csirkehús félig megfőtt, az összes zöldséget (a savanyú káposzta kivételével) hozzátesszük, és tovább főzzük. Ha minden megpuhult, akkor tesszük a levesbe az apróra metélt savanyú káposztát. 5 percnyi forralás után ízesítjük a paradicsompürével, a törött borssal és a finomra vágott petrezselyemzölddel, hozzáöntjük a tejfölt, és jól kiforraljuk.