Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg liszt 5 ek. porcukor 5 tojás 3,5 dl tej só 4 banán földimogyoró vagy salátaolaj a sütéshez A többihez: 2 ek. porcukor 1 tk. őrölt fahéj 3 banán 1 tk. citromlé 2 tojásfehérje kemény habja
Keverjük össze a lisztet, 5 ek. porcukrot, 5 tojást. Villával nyomkodjuk szét a banánt, keverjük el jól a tejjel, öntsük a lisztes masszához. A szokásos módon, kissé vastagabb palacsintákat süssünk. Szitán törjük át a többi banánt, a tojásfehérje kivételével keverjük össze a többivel. Kenjük be a palacsintákat, fektessük egymásra kivajazott tűzálló tálon. Tegyük rá a habot, közepesen meleg sütőben addig süssük, míg megpirul a teteje (kb. 15 perc). Forrón tálaljuk.