Szerda
2024 Április 24
2:48 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Május 2011  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 7:09 AM
    Yorkshire pudding
    Hozzávalók:
    30 g vaj
    120 g liszt
    1/2 tk. só
    1 tojás
    6 ek. hideg víz
    0,1 liter meleg, de nem forró tej



    A sütőt 210 fokra bekapcsoljuk.  A vajat a muffinformákban (illetve speciális formában) elosztjuk. A 210 fokos meleg sütőbe betesszük a muffinformát - kb. 5 percre, illetve addig hagyjuk bent, míg a vaj szinte már füstöl. Ez nagyon-nagyon FONTOS!!!!, mert így "megy fel" szépen a pudding. 
    Míg a vaj "füstölődik" elkészítjük gyorsan a tésztát! A lisztet a sóval összekeverjük. A tojást a hideg (!) vízzel elkeverjük, a liszthez adjuk, majd jöhet a meleg tej. Az egészet összedolgozzuk. 
    A formát a sütőből óvatosan kiemeljük, a tésztát a formákban egyenletesen elosztjuk, majd azonnal visszatesszük a meleg sütő közepébe. s kb. 10-15 percig sütjük, illetve addig, míg a forma fel nem jön, és enyhén barnás színe nem lesz. 
    A sütőt kikapcsoljuk, az ajtót kinyitjuk, a puddingot néhány másodpercig még bent hagyjuk (fontos!! , hogy ne "ijesszük" meg azonnal a hideg levegővel) s a formákból a puddingot meleg tányérokra borítjuk.
    Ezt a tésztát rostélyoshoz, steakhez és egyéb sült húsokhoz, köretként adják. Lekvárral, vagy édes sziruppal töltve pedig, mint desszert funkcionál.
    A hagyományos vasárnapi puddingot, ugyanabban a sütőben sütik, mint a húst. Felül a hús. alul pedig a pudding, így a hús szaftja lecsöpög a puddingra.
    Kategória: Angol konyha | Megtekintések száma: 2199 | Hozzáadta:: hardapa | Címkék (kulcsszavak): pudding, , Yorkshire, tojás, tészta, kaja, puding, liszt, angol, tej | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024