Hozzávalók: 30 g vaj 120 g liszt 1/2 tk. só 1 tojás 6 ek. hideg víz 0,1 liter meleg, de nem forró tej
A sütőt 210 fokra bekapcsoljuk. A vajat a muffinformákban (illetve speciális formában) elosztjuk. A 210 fokos meleg sütőbe betesszük a muffinformát - kb. 5 percre, illetve addig hagyjuk bent, míg a vaj szinte már füstöl. Ez nagyon-nagyon FONTOS!!!!, mert így "megy fel" szépen a pudding. Míg a vaj "füstölődik" elkészítjük gyorsan a tésztát! A lisztet a sóval összekeverjük. A tojást a hideg (!) vízzel elkeverjük, a liszthez adjuk, majd jöhet a meleg tej. Az egészet összedolgozzuk. A formát a sütőből óvatosan kiemeljük, a tésztát a formákban egyenletesen elosztjuk, majd azonnal visszatesszük a meleg sütő közepébe. s kb. 10-15 percig sütjük, illetve addig, míg a forma fel nem jön, és enyhén barnás színe nem lesz. A sütőt kikapcsoljuk, az ajtót kinyitjuk, a puddingot néhány másodpercig még bent hagyjuk (fontos!! , hogy ne "ijesszük" meg azonnal a hideg levegővel) s a formákból a puddingot meleg tányérokra borítjuk. Ezt a tésztát rostélyoshoz, steakhez és egyéb sült húsokhoz, köretként adják. Lekvárral, vagy édes sziruppal töltve pedig, mint desszert funkcionál. A hagyományos vasárnapi puddingot, ugyanabban a sütőben sütik, mint a húst. Felül a hús. alul pedig a pudding, így a hús szaftja lecsöpög a puddingra.