Hozzávalók:50 dkg darálthús (eredetileg bárány)
2 dl paradicsompüré
15 dkg liszt
5 dkg reszelt sajt
2 padlizsán
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
csipetnyi őrölt szerecsendió
1,5 dl olaj
őrölt bors |
|
Pucoljuk meg a hagymát, és vágjuk apró kockákra. Tegyük a hagymát egy serpenyőbe a darálthússal, az olajjal, és a zúzott fokhagymával. Sóval, borssal ízesítjük, és alaposan összekeverjük. Pároljuk 15 percig, majd adjuk hozzá a paradicsompürét és a szerecsendiót. Keverjük össze, és főzzük tovább 20 percig. A padlizsánt pucoljuk meg és vágjuk 1,5 cm-es karikákra. Sózzuk be a szeleteket és forgassuk meg lisztben, majd süssük is ki olajban. A masszánkat felzzük meg, és az első felét együk egy tűzáló tálba elsimítva, tegyük rá a kisütött padlizsán szeleteket, majd jöhet rá a maradék massza. Végül szórjuk meg a reszelt sajttal a tetejét, és süssük még 30 percig. 75 perc alatt elkészíthető.
|