Szombat
2024 Április 20
9:28 AM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Május 2011  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 7:30 AM
    Curry csirke
    Hozzávalók:
    1-1 1 kg-os csirke 8 darabra vágva
    2 gerezd fokhagyma
    2 vékony szelet friss gyömbér
    2 tk. aranysárgára pirított kókuszreszelék
    1 1 tk. rizs
    1 tk. kardamommag
    2 szem szegfűszeg
    2-2 tk. őrölt kömény- és édes köménymag
    1 tk. őrölt görög széna
    2 1 tk. őrölt koriandermag
    1 tk. nagyon csípős pirospaprika
    1-2 csípős zöldpaprika apróra vágva
    2 apróra vágott vöröshagyma
    3 apróra vágott paradicsom
    1 1 tk. só
    2 tk. olaj
    3 dl kókusztej vagy tej


    Mozsárban zúzzuk porrá a fokhagymát, a kókuszreszeléket, a rizst, a kardamommagot és a szegfűszeget.
    Rakjuk tűzálló edénybe a csirkedarabokat a fenti keverékkel, az őrölt fűszerkeverékkel, a gyömbérrel, a hegyes paprikával és a paradicsommal.
    Keverjük jól össze és hagyjuk 25-30 percig állni. Pirítsuk üvegesre a hagymát az olajban.
    Tegyük bele a csirkét és pirítsuk 6-7 percig. Öntsük rá a tejet, lassú tűzön, lefedve pároljuk puhára. Dhalt, currys padlizsánt, pirított rizst, salátákat és egyéb köreteket ajánlok mellé.

    Kategória: Indiai konyha | Megtekintések száma: 1494 | Hozzáadta:: hardapa | Címkék (kulcsszavak): kókusz, India, hagyma, kömény, paradicsom, gyömbér, csirke, fokhagyma, curry, kardamom | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024