Hozzávalók:
1-1 1 kg-os csirke 8 darabra vágva
2 gerezd fokhagyma
2 vékony szelet friss gyömbér
2 tk. aranysárgára pirított kókuszreszelék
1 1 tk. rizs
1 tk. kardamommag
2 szem szegfűszeg
2-2 tk. őrölt kömény- és édes köménymag
1 tk. őrölt görög széna
2 1 tk. őrölt koriandermag
1 tk. nagyon csípős pirospaprika
1-2 csípős zöldpaprika apróra vágva
2 apróra vágott vöröshagyma
3 apróra vágott paradicsom
1 1 tk. só
2 tk. olaj
3 dl kókusztej vagy tej |
|
Mozsárban zúzzuk porrá a fokhagymát, a kókuszreszeléket, a rizst, a kardamommagot és a szegfűszeget.
Rakjuk tűzálló edénybe a csirkedarabokat a fenti keverékkel, az őrölt fűszerkeverékkel, a gyömbérrel, a hegyes paprikával és a paradicsommal.
Keverjük jól össze és hagyjuk 25-30 percig állni. Pirítsuk üvegesre a hagymát az olajban.
Tegyük bele a csirkét és pirítsuk 6-7 percig. Öntsük rá a tejet, lassú tűzön, lefedve pároljuk puhára. Dhalt, currys padlizsánt, pirított rizst, salátákat és egyéb köreteket ajánlok mellé.
|