Curry csirke - 6 Május 2011 - Recepttár - Gasztrokalóz
Szombat
2017 Február 25
1:05 AM
NyitólapRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4]Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4]Angol konyha [1]
Arab konyha [4]Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1]Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2]Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1]Cseh konyha [1]
Dán konyha [1]Finn konyha [2]
Francia konyha [6]Görög konyha [4]
Holland konyha [2]Indiai konyha [1]
Japán konyha [3]Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1]Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [46]Mexikói konyha [3]
Német konyha [3]Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9]Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1]Perui konyha [1]
Portugál konyha [1]Román konyha [2]
Spanyol konyha [2]Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1]Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1]Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1]Zsidó ételek [3]
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Háztűznéző [6]
Éttermek, falatozók, büfék őszintén! Akár te is beteheted kedvencedet!
Keresés
Belépés
Kedvencem
A reklám helye

Ajánló
Statisztika
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Free counters!
WEB STATS
Barátaink:
  • Magyarország dióhéjban
  • Unicita kedvencei
  • hardapa világa
  • Csevegő.net
  • Csevegő.net fórum
  • A Süticsapat weboldala
  • Nyitólap » 2011 » Május » 6 » Curry csirke
    7:30 AM
    Curry csirke
    Hozzávalók:
    1-1 1 kg-os csirke 8 darabra vágva
    2 gerezd fokhagyma
    2 vékony szelet friss gyömbér
    2 tk. aranysárgára pirított kókuszreszelék
    1 1 tk. rizs
    1 tk. kardamommag
    2 szem szegfűszeg
    2-2 tk. őrölt kömény- és édes köménymag
    1 tk. őrölt görög széna
    2 1 tk. őrölt koriandermag
    1 tk. nagyon csípős pirospaprika
    1-2 csípős zöldpaprika apróra vágva
    2 apróra vágott vöröshagyma
    3 apróra vágott paradicsom
    1 1 tk. só
    2 tk. olaj
    3 dl kókusztej vagy tej


    Mozsárban zúzzuk porrá a fokhagymát, a kókuszreszeléket, a rizst, a kardamommagot és a szegfűszeget.
    Rakjuk tűzálló edénybe a csirkedarabokat a fenti keverékkel, az őrölt fűszerkeverékkel, a gyömbérrel, a hegyes paprikával és a paradicsommal.
    Keverjük jól össze és hagyjuk 25-30 percig állni. Pirítsuk üvegesre a hagymát az olajban.
    Tegyük bele a csirkét és pirítsuk 6-7 percig. Öntsük rá a tejet, lassú tűzön, lefedve pároljuk puhára. Dhalt, currys padlizsánt, pirított rizst, salátákat és egyéb köreteket ajánlok mellé.

    Kategória: Indiai konyha | Megtekintések száma: 742 | Hozzáadta: hardapa | Tag-ek(kulcsszavak): kókusz, India, hagyma, kömény, paradicsom, gyömbér, csirke, fokhagyma, curry, kardamom | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2017