Hozzávalók: 50 dkg sovány marha darálthús 1 kis lilahagyma, reszelve 3 ek olívaolaj 1-1 tojás személyenként 1-1 zsemle személyenként 1-1 (kb 1 cm vastag) szelet ananász személyenként (eredetileg nincs benne) 2 főtt cékla, vékonyan szeletleve 2 paradicsom, szeletelve Salátalevelek
|
|
A darált húst a reszelt hagymával, sóval és borssal összegyúrjuk. 4-6 adagra elosztjuk, ezekből lapos fasírtokat alakítunk. Egy serpenyőben 2 ek olajat felmelegítünk, amikor forró, a hamburgereket kisütjük – kb 5 percig mindkét oldalon. Melegen tartjuk őket. Közben egy grill serpenyőt kicsit kiolajozunk, az ananászt és a félbe vágott zsemléket csíkosra grillezzük. A maradék olajban tükörtojásokat sütünk. A hamburgereket összeállítjuk a következő sorrendben: zsemle alsó fele, 1 db ananász, 1 db saláta levél, 2-3 vékony szelet cékla, 1 szelet paradicsom, hús, tükörtojás, majd a zsemle másik fele. Melegen tálaljuk.
|