Szerda
2024 Április 24
2:55 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Május 2011  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 3:06 PM
    Gesztenyés pulyka
    Hozzávalók:
    75 dkg gesztenye
    2 dl tej
    1 szikkadt zsemle
    10 dkg vaj
    30 dkg sertéshús
    2 tojás
    1/2 teáskanál bors
    1 teáskanál majoránna
    1 konyhakész 3 kg-os pulyka
    1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
    10 dkg vékony bacon szalonna
    50 dkg aszalt szilva
    3 dl vörösbor
    3 ek. cukor
    3 szegfűszeg
    1 vöröshagyma
    25 dkg csiperkegomba
    25 dkg rizs
    2 ek. paradicsompüré
    2 ek. liszt



    A gesztenyét bevagdossuk, majd megsütjük, hogy a héja felrepedjen. Ekkor meghámozzuk, majd a megtisztított gesztenyét megfőzzük. Miután leszűrtük, tejet öntünk hozzá, és pépesre főzzük. Eközben a húst ledaráljuk, a zsemlét beáztatjuk, majd összegyúrjuk a hússal és a gesztenyével. Hozzáadunk még két ek. zsírt, a tojásokat, borssal, sóval, szerecsendióval fűszerezzük, majd az egészet alaposan összegyúrjuk. A pulykát megsózzuk, és a gesztenyés tölteléket beleteszük, végül néhány fogpiszkáló segítségével összetűzzük. A bacon szalonnákat a pulykára tesszük, majd így sütjük 2-3 órát. Eközben a vörösborba tesszük a szilvát, a szegfűszeget, cukrot, és így pároljuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprózzuk, és megpirítjuk a gombával együtt, majd beletesszük a rizst is, kevés vízzel felöntjük, és így pároljuk tovább. A hús levéhez hozzáadjuk a paradicsompürét, lisztet, sóval, borssal ízesítjük, majd egy külön tálba tálaljuk. A pulykát is tálra tesszük, körérakjuk a rizst, és már fogyaszthatjuk is.
    Kategória: Amerikai (USA) konyha | Megtekintések száma: 1335 | Hozzáadta:: hardapa | Címkék (kulcsszavak): zsemle, vörösbor, szerecsendió, csiperke, gomba, aszalt szilva, pulyka, gesztenye, cukor | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024