Hozzávalók: darált hús (csirke, pulyka, sertés, amelyik szimpatikus) (nagyjából fejenként 10 dkg) sűrített paradicsom hagyma (2 kisebb fej) olaj piros paprika, darált paprika só, bazsalikom, majoránna, kakukkfű, oregano tészta (nagyjából fejenként 10 dkg) reszelt sajt (az olaszok parmezánt használnak)
|
|
Az olajat felhevítjük, beletesszük az apróra vágott hagymát és megdinszteljük. Rászórunk kevés piros paprikát, majd belerakjuk a darált húst. Az egészet megpároljuk egy kicsit. Ezután beletesszük a sűrített paradicsomot. Amennyiben van otthon házilag készített paradicsomlé, abból öntünk bele 3-4 dl-t, ha nincs, akkor egy nagyobb doboz sűrített paradicsomot összekeverünk langyos vízzel, és azt adjuk hozzá. Tesszünk bele egy teáskanál darált paprikát is és megsózzuk. Kis lángon főzzük kb. 15 percig, néha megkeverjük. Közben megfőzzük a tésztát. Amikor a hús már majdnem kész, belerakjuk a fűszereket és még főzzük 5 percig. Leszűrjük a tésztát, és frissen tálaljuk az ínycsiklandó bolognai spagettit. Az olaszok eredetileg házilag gyúrt laposmetélttel, tagliattével tálalják. Mindenki ízlés szerint szórja meg reszelt sajttal.
|