Péntek
2017 November 24
7:31 PM
NyitólapRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4]Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4]Angol konyha [1]
Arab konyha [4]Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1]Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2]Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1]Cseh konyha [1]
Dán konyha [1]Finn konyha [2]
Francia konyha [6]Görög konyha [4]
Holland konyha [2]Indiai konyha [1]
Japán konyha [3]Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1]Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [46]Mexikói konyha [3]
Német konyha [3]Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9]Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1]Perui konyha [1]
Portugál konyha [1]Román konyha [2]
Spanyol konyha [2]Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1]Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1]Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1]Zsidó ételek [3]
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Háztűznéző [6]
Éttermek, falatozók, büfék őszintén! Akár te is beteheted kedvencedet!
Keresés
Belépés
Kedvencem
A reklám helye

Ajánló
Statisztika
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Free counters!
WEB STATS
Barátaink:
  • Magyarország dióhéjban
  • Unicita kedvencei
  • hardapa világa
  • Csevegő.net
  • Csevegő.net fórum
  • A Süticsapat weboldala
  • Nyitólap » 2011 » Május » 8 » Bolognai húsmártás (bolognai spagetti)
    11:22 AM
    Bolognai húsmártás (bolognai spagetti)
    Hozzávalók:
    darált hús (csirke, pulyka, sertés, amelyik szimpatikus) (nagyjából fejenként 10 dkg)
    sűrített paradicsom
    hagyma (2 kisebb fej)
    olaj
    piros paprika, darált paprika
    só, bazsalikom, majoránna, kakukkfű, oregano
    tészta (nagyjából fejenként 10 dkg)
    reszelt sajt (az olaszok parmezánt használnak)



    Az olajat felhevítjük, beletesszük az apróra vágott hagymát és megdinszteljük. Rászórunk kevés piros paprikát, majd belerakjuk a darált húst. Az egészet megpároljuk egy kicsit. Ezután beletesszük a sűrített paradicsomot. Amennyiben van otthon házilag készített paradicsomlé, abból öntünk bele 3-4 dl-t, ha nincs, akkor egy nagyobb doboz sűrített paradicsomot összekeverünk langyos vízzel, és azt adjuk hozzá. Tesszünk bele egy teáskanál darált paprikát is és megsózzuk. Kis lángon főzzük kb. 15 percig, néha megkeverjük. Közben megfőzzük a tésztát. Amikor a hús már majdnem kész, belerakjuk a fűszereket és még főzzük 5 percig. Leszűrjük a tésztát, és frissen tálaljuk az ínycsiklandó bolognai spagettit. Az olaszok eredetileg házilag gyúrt laposmetélttel, tagliattével tálalják.
    Mindenki ízlés szerint szórja meg reszelt sajttal.
    Kategória: Olasz konyha | Megtekintések száma: 1632 | Hozzáadta: hardapa | Tag-ek(kulcsszavak): tagliatte, paprika, paradicsom, spagetti, bolognai, tészta, laposmetélt, darálthús, olasz, bazsalikom | Helyezés: 5.0/2
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2017