Szerda
2024 Április 24
11:30 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Május 2011  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 11:22 AM
    Bolognai húsmártás (bolognai spagetti)
    Hozzávalók:
    darált hús (csirke, pulyka, sertés, amelyik szimpatikus) (nagyjából fejenként 10 dkg)
    sűrített paradicsom
    hagyma (2 kisebb fej)
    olaj
    piros paprika, darált paprika
    só, bazsalikom, majoránna, kakukkfű, oregano
    tészta (nagyjából fejenként 10 dkg)
    reszelt sajt (az olaszok parmezánt használnak)



    Az olajat felhevítjük, beletesszük az apróra vágott hagymát és megdinszteljük. Rászórunk kevés piros paprikát, majd belerakjuk a darált húst. Az egészet megpároljuk egy kicsit. Ezután beletesszük a sűrített paradicsomot. Amennyiben van otthon házilag készített paradicsomlé, abból öntünk bele 3-4 dl-t, ha nincs, akkor egy nagyobb doboz sűrített paradicsomot összekeverünk langyos vízzel, és azt adjuk hozzá. Tesszünk bele egy teáskanál darált paprikát is és megsózzuk. Kis lángon főzzük kb. 15 percig, néha megkeverjük. Közben megfőzzük a tésztát. Amikor a hús már majdnem kész, belerakjuk a fűszereket és még főzzük 5 percig. Leszűrjük a tésztát, és frissen tálaljuk az ínycsiklandó bolognai spagettit. Az olaszok eredetileg házilag gyúrt laposmetélttel, tagliattével tálalják.
    Mindenki ízlés szerint szórja meg reszelt sajttal.
    Kategória: Olasz konyha | Megtekintések száma: 2364 | Hozzáadta:: hardapa | Címkék (kulcsszavak): tagliatte, paprika, paradicsom, spagetti, bolognai, tészta, laposmetélt, darálthús, olasz, bazsalikom | Helyezés: 5.0/2
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024