Csütörtök
2024 Március 28
6:09 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Június 2011  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • Hozzávalók:
    60dkg lapocka vagy comb
    1 nagy fej hagyma
    20 dkg füstölt szalonna vagy kolozsvári szalonna
    1 zöldpaprika
    1 paradicsom

    bors
    olaj



    A szalonnát kis kockákra vágjuk, és kevés zsiradékon kisütjük, majd a zsírját beleszűrjük egy lábasba, amiben az ételt fogjuk elkészíteni.
    A hagymát apróra vágjuk, majd a szalonnazsírban, üvegesre pirítjuk.
    Ha kész hozzá tesszük a csíkokra vágott húst és nagy lángon addig pirítjuk, ameddig a hús ki nem fehéredik.
    Ez után megsózzuk, és megborsozzuk. Kevés vízzel fel ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1426 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 09 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    20 dkg rizs
    50 dkg csirke vagy birkahús
    1/2 kávéskanál sáfrány
    1/2 teáskanál petrezselyemzöld
    10 dkg mazsola
    5 dkg vaj

    bors
    A rizst megmossuk, leszűrjük. Két dekagrammnyi vajat felforrósítunk, rátesszük a rizst és kb. 3-4 percig kavargatjuk rajta.
    Ezután forró vizet öntünk rá, kb. kétszer annyit, mint a rizs térfogata. Ezután megsózzuk, lefedjük, felforraljuk majd lefedve a tűzhely szélére (takaréklángra) tesszük. Párolás közben a rizst nem szabad kevergetni, mert csirizes lesz, csak villával forgassuk, de óvatosan, hogy a sz ... Tovább »
    Kategória: Arab konyha | Megtekintések száma: 1812 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 09 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    80 dkg sertéscomb
    2 tojás
    3 ek. kukoricaliszt
    2 ek. szójaszósz
    1 1/2 dl olaj
    1 fej vöröshagyma
    2 cikk fokhagyma
    1/2 zöldpaprika
    1/2 paradicsompaprika
    20 dkg ananász
    8 kanálnyi ananászkonzervlé
    Mártás:
    8 ek. cukor
    4 teáskanál szójaszósz
    4 ek. ketchup
    3 teáskanál Worchester-szósz
    4 teáskanál burgonyalisz



    A húst felkockázzuk, a szójaszószt ráöntjük, és így pácolódni hagyjuk kb. 30 percig. Eközben felverjük a tojásokat, majd a fél óra leteltével a húsra öntjük. A húskockákra szórjuk a kukorica ... Tovább »
    Kategória: Kínai konyha | Megtekintések száma: 1273 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 09 | Hozzászólások (0)

    Copyright MyCorp © 2024