A rizst megmossuk, leszűrjük. Két dekagrammnyi vajat felforrósítunk, rátesszük a rizst és kb. 3-4 percig kavargatjuk rajta. Ezután forró vizet öntünk rá, kb. kétszer annyit, mint a rizs térfogata. Ezután megsózzuk, lefedjük, felforraljuk majd lefedve a tűzhely szélére (takaréklángra) tesszük. Párolás közben a rizst nem szabad kevergetni, mert csirizes lesz, csak villával forgassuk, de óvatosan, hogy a szemek össze ne törjenek. A rizs kb. 20-25 perc alatt megpuhul. A csirke vagy birkahúst enyhén sós vízben külön megfőzzük. Ha megfőtt, kockákra vágjuk és 3 dekagrammnyi vajon megpirítjuk. Ezeket a húsdarabokat összekeverjük a megpuhult rizzsel, a vízben áztatott mazsolával, majd sózzuk, borsozzuk. Sáfrányt és finomra vágott petrezselymet hintünk rá és még melegen tálaljuk.