Péntek
2024 November 22
2:28 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Június 2011  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 6:34 AM
    Édes savanyú sertés
    Hozzávalók:
    80 dkg sertéscomb
    2 tojás
    3 ek. kukoricaliszt
    2 ek. szójaszósz
    1 1/2 dl olaj
    1 fej vöröshagyma
    2 cikk fokhagyma
    1/2 zöldpaprika
    1/2 paradicsompaprika
    20 dkg ananász
    8 kanálnyi ananászkonzervlé
    Mártás:
    8 ek. cukor
    4 teáskanál szójaszósz
    4 ek. ketchup
    3 teáskanál Worchester-szósz
    4 teáskanál burgonyalisz



    A húst felkockázzuk, a szójaszószt ráöntjük, és így pácolódni hagyjuk kb. 30 percig. Eközben felverjük a tojásokat, majd a fél óra leteltével a húsra öntjük. A húskockákra szórjuk a kukoricalisztet, majd felforrósított olajban 1 percig sütjük. Ezután tányérra tesszük őket úgy, hogy ne ragadjanak össze. Elkészítjük a mártást: a burgonylisztet beleszórjuk a vízzel felhigított ananászlébe, majd beleöntjük a borecetet, és hozzáadjuk a cukrot, a szójaszószt, a ketchupot és a Worcester-szószt, végül megsózzuk. Az egészet alaposan összekeverjük. Ezután forró olajban megpirítjuk a hagymát, fokhagymát és a paprikát, majd hozzáadjuk a konzerv ananászt is. Erre öntjük rá a mártást, az egészet felforraljuk. A húst újból forró olajba tesszük, és rövid idő alatt ropogósra sütjük. Tányérokra tesszük, leöntjük a mártással, és már kész is.
    Párolt rizzsel tálaljuk.
    Kategória: Kínai konyha | Megtekintések száma: 1339 | Hozzáadta:: hardapa | Címkék (kulcsszavak): szójaszósz, kínai, hagyma, savanyú, paprika, sertés, tojás, édes, liszt, kukorica | Helyezés: 5.0/1
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024