Péntek
2024 November 22
7:25 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Június 2011  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 5
Vendégek: 5
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • Hozzávalók:
    30 dkg liszt
    1 csomag sütőpor
    1 csipet só
    50 g cukor
    10 dkg puha vaj
    2 tojás
    100 ml tej




    1 tojásfehérjét egy csészébe, a többi hozzávalót pedig egy mély műanyag tálba tesszük, és konyhai robotgéppel alaposan összedolgozzuk.
    A tésztát kilisztezett nyújtódeszkára helyezzük, és kb. 2 cm vastagra nyújtjuk. 
    Egy 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat, egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és megkenjük felvert tojásfehérjével.
    Elő ... Tovább »
    Kategória: Sütemények édességek | Megtekintések száma: 2145 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 04 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    2 ek. liszt
    1 gerezd fokhagymapép
    1 dl víz
    2 tojássárgája
    2 ek. joghurt
    1 dl olaj
    1 kk. cukor
    1 kk. mustár
    2 ek. aprított tárkony


    A tojássárgája, joghurt, olaj kivételével a hozzávalókat lábasban 5 percig főzzük - állandóan keverve, míg besűrűsödik.
    Ha kihűlt, beletesszük a tojássárgákat, cseppenként az olajat és állandóan keverjük habverővel.
    1-2 órára tegyük hűtőbe. Tálalás előtt keverjük bele a joghurtot.
    Salátaöntetként vagy sült húsokhoz kínáljuk.

    Kategória: Arab konyha | Megtekintések száma: 1384 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 04 | Hozzászólások (0)


    Hozzávalók:
    1/2 kg darált hús
    1,5 teáskanál só
    1/4 teáskanál bors
    1/4 teáskanál szerecsendió
    1 csipetnyi gyömbér
    2,5 evőkanál burgonyaliszt
    2 dl tej



    A darált húst dolgozzuk össze a fűszerekkel és a burgonyaliszttel, a tejet apránként adjuk hozzá. A kész masszából formáljunk gombócokat, majd kevés vajon pirítsuk meg őket, végül kb. 10 perc alatt főzzük puhára egy fazék vízben. Köretként főtt burgonyát, zöldborsópürét vagy kelkáposzta-főzeléket tálalhatunk hozzá.
    Kategória: Norvég konyha | Megtekintések száma: 1282 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 04 | Hozzászólások (0)

    Copyright MyCorp © 2024