Hozzávalók: 30 dkg liszt 1 csomag sütőpor 1 csipet só 50 g cukor 10 dkg puha vaj 2 tojás 100 ml tej
|
| 1 tojásfehérjét egy csészébe, a többi hozzávalót pedig egy mély műanyag tálba tesszük, és konyhai robotgéppel alaposan összedolgozzuk. A tésztát kilisztezett nyújtódeszkára helyezzük, és kb. 2 cm vastagra nyújtjuk. Egy 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat, egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és megkenjük felvert tojásfehérjével. Elő
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 2 ek. liszt 1 gerezd fokhagymapép 1 dl víz 2 tojássárgája 2 ek. joghurt 1 dl olaj 1 kk. cukor 1 kk. mustár 2 ek. aprított tárkony
|
| A tojássárgája, joghurt, olaj kivételével a hozzávalókat lábasban 5 percig főzzük - állandóan keverve, míg besűrűsödik. Ha kihűlt, beletesszük a tojássárgákat, cseppenként az olajat és állandóan keverjük habverővel. 1-2 órára tegyük hűtőbe. Tálalás előtt keverjük bele a joghurtot. Salátaöntetként vagy sült húsokhoz kínáljuk.
Kategória:
Arab konyha
|
Megtekintések száma:
1384
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 04
|
|
Hozzávalók: 1/2 kg darált hús 1,5 teáskanál só 1/4 teáskanál bors 1/4 teáskanál szerecsendió 1 csipetnyi gyömbér 2,5 evőkanál burgonyaliszt 2 dl tej
|
| A darált húst dolgozzuk össze a fűszerekkel és a burgonyaliszttel, a tejet apránként adjuk hozzá. A kész masszából formáljunk gombócokat, majd kevés vajon pirítsuk meg őket, végül kb. 10 perc alatt főzzük puhára egy fazék vízben. Köretként főtt burgonyát, zöldborsópürét vagy kelkáposzta-főzeléket tálalhatunk hozzá.
Kategória:
Norvég konyha
|
Megtekintések száma:
1282
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 04
|
| |