Szombat
2024 Április 20
11:30 AM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Május 2011  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • Hozzávalók:
    50 dkg sovány marha darálthús
    1 kis lilahagyma, reszelve
    3 ek olívaolaj
    1-1 tojás személyenként
    1-1 zsemle személyenként
    1-1 (kb 1 cm vastag) szelet ananász személyenként (eredetileg nincs benne)
    2 főtt cékla, vékonyan szeletleve
    2 paradicsom, szeletelve
    Salátalevelek



    A darált húst a reszelt hagymával, sóval és borssal összegyúrjuk. 4-6 adagra elosztjuk, ezekből lapos fasírtokat alakítunk.
    Egy serpenyőben 2 ek olajat felmelegítünk, amikor forró, a hamburgereket kisütjük – kb 5 perci ... Tovább »
    Kategória: Ausztrál konyha | Megtekintések száma: 1764 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Május 06 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    1-1 1 kg-os csirke 8 darabra vágva
    2 gerezd fokhagyma
    2 vékony szelet friss gyömbér
    2 tk. aranysárgára pirított kókuszreszelék
    1 1 tk. rizs
    1 tk. kardamommag
    2 szem szegfűszeg
    2-2 tk. őrölt kömény- és édes köménymag
    1 tk. őrölt görög széna
    2 1 tk. őrölt koriandermag
    1 tk. nagyon csípős pirospaprika
    1-2 csípős zöldpaprika apróra vágva
    2 apróra vágott vöröshagyma
    3 apróra vágott paradicsom
    1 1 tk. só
    2 tk. olaj
    3 dl kókusztej vagy tej


    ... Tovább »

    Kategória: Indiai konyha | Megtekintések száma: 1494 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Május 06 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    30 g vaj
    120 g liszt
    1/2 tk. só
    1 tojás
    6 ek. hideg víz
    0,1 liter meleg, de nem forró tej



    A sütőt 210 fokra bekapcsoljuk.  A vajat a muffinformákban (illetve speciális formában) elosztjuk. A 210 fokos meleg sütőbe betesszük a muffinformát - kb. 5 percre, illetve addig hagyjuk bent, míg a vaj szinte már füstöl. Ez nagyon-nagyon FONTOS!!!!, mert így "megy fel" szépen a pudding. 
    Míg a vaj "füstölődik" elkészítjük gyorsan a tésztát! A lisztet a sóval összekeverjük. A tojást a hideg (!) vízzel elkeverjük, a liszthez adjuk, ... Tovább »
    Kategória: Angol konyha | Megtekintések száma: 2197 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Május 06 | Hozzászólások (0)


    Hozzávalók:
    4db csirkecomb vagy csirkemell 
    1 nagy fej hagyma
    40dkg sárgarépa
    40dkg gomba
    20dkg borsó
    1 csokor petrezselyemzöld
    2dl fehér bor
    só,bors,olaj





    A csirkedarabokat megsózzuk, borsozzuk, kevés olajon hirtelen elősütjük és félretesszük. A sütőlében puhára pároljuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet, a vékonyra szeletelt sárgarépát, a szeletelt gombát, bort és sózzuk. Egy mélyebb tálba letesszük a zöldség felét, rátesszük a húst, ... Tovább »
    Kategória: Perui konyha | Megtekintések száma: 1708 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Május 06 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:50 dkg darálthús (eredetileg bárány)
    2 dl paradicsompüré
    15 dkg liszt
    5 dkg reszelt sajt
    2 padlizsán
    1 fej vöröshagyma
    1 gerezd fokhagyma
    csipetnyi őrölt szerecsendió
    1,5 dl olaj
    őrölt bors


    Pucoljuk meg a hagymát, és vágjuk apró kockákra. Tegyük a hagymát egy serpenyőbe a darálthússal, az olajjal, és a zúzott fokhagymával. Sóval, borssal ízesítj ... Tovább »

    Kategória: Görög konyha | Megtekintések száma: 1559 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Május 06 | Hozzászólások (0)

    Copyright MyCorp © 2024