Hozzávalók 4-6 személyre: 1 kg darált sertéshús 3 db szikkadt zsemle tej 3 tojás 1 kisebb vöröshagyma zsír bors só zsemlemorzsa fokhagyma pirospaprika
|
| A hagymát vágd kis kockákra, s fonnyaszd meg 5 dkg zsíron. A zsemléket áztasd tejbe, majd jól nyomkodd ki, végül az elhabart tojásokkal, valamint a hagymával együtt add a húshoz. Sózd, borsozd (esetleg ízesítsd még zúzott fokhagymával, vágott petrezselyemmel, vagy őrölt pirospaprikával). A masszát jól dolgozd össze, formálj belőle pogácsákat, s azokat forgasd finomra szitált zsemlemorzsáb
...
Tovább »
|
Hozzávalók:
8 szelet kicsontozott borda, vagy comb (lehet pulyka apróhús is)
75dkg burgonya
0,5 kg zsírszalonna
só, törött bors, majoranna
fokhagyma ízlés szerint
1 húsleveskocka
1 kávéskanál pirospaprika |
|
A zsírszalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük. A tepertőt kivesszük. A húst laskára vágjuk és a forró zsírban barnára pirítjuk. A szép sötét már a színe, megsózzuk, megborsozzuk és gazdagon meghintjük majorannával és beletesszük az áttört fokhagymát. Néhány kanál fo
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
13821
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Május 21
|
|
Hozzávalók (4 személyre): 1 kg kelkáposzta 25 dkg burgonya 4 dkg zsír 4 dkg liszt 2 gerezd fokhagyma 1 kis fej vöröshagyma köménymag pirospaprika (majoránna) törött bors só
|
| A megmosott kelkáposztának vágd ki a torzsáját, s a leveleit szeld ujjnyi széles csíkokra. Tegyél fel annyi vizet forrni, amennyi majd ellepi a káposztát. Adj hozzá egy kis sót és egy kávéskanálnyi köménymagot. Ha a víz már forr, dobd bele a káposztát, s a tüzet visszavéve lassan főzd. Amikor f
...
Tovább »
| |