Hozzávalók: 1 kb 1,5 kg-os pulykamell gomba szalonna csirke, vagy pulykamáj sonka füstölt kolbász hagyma fokhagyma majoranna kakukkfű zsemle sör
|
| A pulykamellet megtisztítjuk és zsebet vágunk rá. A hagymát apróra vágjuk és megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a felszeletelt gombát. A májat szintén megtisztítjuk, összekeverjük a hagymás gombával, felszeletelt kolbásszal és az apróra vágott sonkával, majd összedolgozzuk, az előre beáztatott és kinyomkodott zsemlével. Mehet bele közben a fűszer is, alaposan eldolgozva. A felszeletelt s
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 1 csirke 1 nagy fej hagyma 5 evőkanál olaj 1 evőkanál édesnemes pirospaprika 2 dl tejföl
|
| A csirkét megmossuk, darabjaira vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Felforrósítjuk az olajat, világosra pirítjuk benne a hagymát. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát és a csirkedarabokat. Kevés vizet öntünk alá, sóval, borssal ízesítjük, és fedő alatt, lassú tűzön kb. 1 órát főzzük. Ha túlságosan elfőné a levét, kevés vízzel pótoljuk. A főzés végén levesszük a tűzről, belekever
...
Tovább »
| |