Hozzávalók: 25 dkg makaróni 10 dkg gomba 15 dkg füstölt sonka 1 nagy doboz paradicsompüré 10 dkg reszelt parmezán sajt 7 dkg vaj 1 kis fej vöröshagyma 1 marhahúsleves-kocka 1 tk cukor 1-1 mk szárított bazsalikom, rozmaring és kakukkfű 1 mk törött fekete bors só
A makarónit a szokásos módon megfőzöm. A vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra aprítom, a megmosott és letisztított gombát a sonkával együtt metéltre vágom. A vajat felforrósítom, ráteszem a hagymát, és fedő alatt megfonnyasztom, majd hozzáteszem a gombát. Megsózom, megborsozom, és ismét fedő alatt, saját levében, puhára párolom. Ha már zsírjára sült, hozzáadom a paradicsompürét és a sonkát, ezután együtt pirítom tovább még néhány percig. Rászórom az összes fűszert, és másfél dl vízzel felengedem. Kevergetve összeforralom, ezután beleforgatom a fõtt makarónit. A fele reszelt sajtot rászórom és jól összekeverem. A kitálalt milánói makarónit ki-ki még külön is megszórhatja a megmaradt reszelt sajttal.